Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο»
Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την 86η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο αν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. Κατά τη διάρκειά της, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε και για το αν θα υπάρξει αλλαγή στον εκλογικό νόμο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στη ΔΕΘ:

«Είμαστε απολύτως συνεπείς στο ότι έχουμε εξαγγείλει και το πακέτο μέτρων που ανακοινώσαμε χθες θα υλοποιηθεί πλήρως. Μπορούμε να επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να στηρίζουμε την κοινωνία. Τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού»

Σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο και την ενδεχόμενη αλλαγή του, ο πρωθυπουργός απέκλεισε αυτήν την πιθανότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε διαμηνύοντας πως προς τις εκλογές η χώρα θα πορευτεί με τον ψηφισμένο νόμο. Όπως είπε:

«Έχω δεχθεί εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όμως, δεν είμαι κωλοτούμπας. Έχω πει πολλές φορές ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Ο νόμος αυτός είναι ένας νόμος οποίος αυξάνει λίγο τον πήχη της αυτοδυναμίας σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο, και θέτει τον πήχη της αυτοδυναμίας περίπου στα 37 με 38 τοις 100. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να έρθω και να πω ότι αλλάζω τον εκλογικό νόμο, κατεβάζοντας καταλήγω τον πήχη της αυτοδυναμίας, επειδή με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για επίτευξη πολιτικής σταθερότητας.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, εκτός από μία περίπτωση. Εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι οι καρποί της απλής αναλογικής είναι μία βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας και συμφωνήσουμε από κοινού να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, έτσι ώστε να αποφύγουμε την αχρείαστη κάλπη της απλής αναλογικής»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;