Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: «Αντί για βοήθεια στα 16 μου είχα μισό γήπεδο να με βρίζει»
Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης σε μία εξομολόγηση για όσα τον επηρέασαν στην καριέρα του και τους λόγους που τον οδήγησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι ένας από τους αθλητές που έχουν καταφέρει να γράψουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Ωστόσο, ο ίδιος έχει επιλέξει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Σήμερα Παρασκευή (9/9) μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» και τη δημοσιογράφο Όλγα Λαφαζάνη για όλα όσα τον στεναχώρησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του και που εκείνος πιστεύει πως τον επηρέασαν.

«Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι οι άνθρωποι του χώρου έχουν πολλές απαιτήσεις από εμένα και δεν ήξερα και το γιατί. Ο κόσμος θεωρεί ότι εγώ ας πούμε δεν δούλευα. Έχω δουλέψει αρκετά και πολύ. Έχω βάλει και τα κλάματα μέσα στο γήπεδο. Εγώ μπορεί να αδικούσα τον εαυτό μου. Αυτό που ακούω όμως συνέχεια, “ο Θεός σε προίκισε και δεν έκανες τίποτα με το ταλέντο”, είναι αστείο. Είχα την ευκαιρία σε 20 χρόνια παίζοντας μπάσκετ, να κερδίσω 15 τίτλους. Είχα την ευκαιρία να μου κάνουν δυο φορές πρόταση να πάω στο NBA, αλλά αρνήθηκα γιατί μου άρεσε περισσότερο να παίζω στην Ευρώπη.

Ο Τύπος τότε μού μιλούσε σκληρά και εκείνη την περίοδο ήμουν 17 χρονών. Δεν υπήρχε άλλο παιδί 17 χρονών εκείνη τη στιγμή που να έπρεπε να περάσει αυτά που πέρναγα εγώ για να φτάσω εκεί που έφτασα. Θέλω πραγματικά αυτοί που τα γράψανε αυτά για μένα να έρθουν μπροστά μου και να μού πουν ότι είχαν δίκιο με αυτά που έγραφαν και ότι μού έκαναν καλό. Αντί για βοήθεια στα 16 μου είχα μισό γήπεδο να με βρίζει», είπε γεμάτος παράπονο ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης «κοιτώντας» το παρελθόν του στα γήπεδα.

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε πως κάποια στιγμή απέκτησε αγοραφοβία και πως αυτή την περίοδο έχει επιλέξει να μείνει για λίγο μακριά από το μπάσκετ.

«Η αναγνωρισιμότητα επηρέασε την ψυχολογία μου. Απέκτησα αγοραφοβία. Ένιωθα πιο ευτυχισμένος αν καθόμουν σπίτι παρά αν έβγαινα έξω. Περπατούσα έξω και έβλεπα ανθρώπους να μιλάνε ή να γελάνε και νόμιζα ότι είτε μιλάνε για μένα, είτε είπαν κάτι που με αφορά και γελάνε.

Αυτή τη στιγμή παίρνω μια απόσταση από το μπασκετ γιατί όσες ευχάριστες στιγμές κι αν έχω περάσει, υπήρχαν και στιγμές που δε ήταν τόσο ευχάριστες», είπε ο ίδιος στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
  
  
 1