Tα Αραβικά κράτη του Κόλπου απαιτούν από το Netflix να κατεβάσει «προσβλητικό περιεχόμενο»
Στην περίπτωση που το επίμαχο περιεχόμενο συνεχίσει να υπάρχει στην πλατφόρμα streaming «θα ληφθούν τα απαιτούμενα νομικά μέτρα» αναφέρει η δήλωση κατά του Netflix.

Τα Αραβικά κράτη του Κόλπου απαίτησαν σήμερα από τον αμερικανικό κολοσσό του streaming, Netflix να αφαιρέσει περιεχόμενο που θεωρείται προσβλητικό για τις «ισλαμικές και κοινωνικές αξίες» στην περιοχή όπως έκανε γνωστό η ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόσφατοι τίτλοι στην πλατφόρμας streaming, συμπεριλαμβανομένων και animation που προορίζονται για παιδιά, αντιβαίνουν τους κανονισμούς, προειδοποίησαν σε δήλωσή τους φορείς εποπτείας της Σαουδικής Αραβίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, χωρίς να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Σαουδικής Αραβίας δεν διευκρινίζεται το περιεχόμενο το οποίο αφορούν οι ενστάσεις που εκφράστηκαν. «Έγινε επικοινωνία με την πλατφόρμα για να αφαιρέσει αυτό το περιεχόμενο, που μεταξύ άλλων στοχεύει σε παιδιά», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το περιεχόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραβίαζε τους κανονισμούς για τα ΜΜΕ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο οποίο μετέχουν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Αν το Netflix συνεχίζει να προβάλλει το εν λόγω περιεχόμενο, τότε «θα ληφθούν τα απαραίτητα νομικά μέτρα», ανέφερε η ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής της Σαουδικής Αραβίας, δίχως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σε εκπομπή του κρατικού καναλιού της Σαουδικής Αραβίας Al Ekhbariya εκφράστηκαν αποδοκιμασίες για «ταινίες και σειρές για παιδιά με σκηνές που προωθούν την ομοφυλοφιλία». Επίσης, προβλήθηκαν- θολωμένες- σκηνές της σειράς κινουμένων σχεδίων Jurassic World Camp Cretaceous στις οποίες δύο χαρακτήρες κοριτσιών φιλιούνται.

Ανακοίνωση με παρόμοια διατύπωση, για το περιεχόμενο του Netflix, εξέδωσαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε αυτή αναφερόταν ότι θα ερευνηθεί τι προβάλλει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες και «θα αξιολογηθεί η δέσμευσή της στις ρυθμίσεις» που ισχύουν στη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η κρατική τηλεόραση στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της κάλυψης της είδησης, έδειξε θολωμένα κλιπ από τη σειρά animation Jurassic World: Camp Cretaceous, στην οποία δύο έφηβα κορίτσια ομολογούν την αγάπη τους η μία για την άλλη και φιλιούνται.

Σε ένα άλλο βίντεο στον ιστότοπο του σταθμού αναφερόταν πως η πλατφόρμα streaming «προωθεί την ομοφυλοφυλία εστιάζοντας υπερβολικά στους ομοφυλόφιλους». Το κανάλι πήρε συνεντεύξεις από διάφορα άτομα που διατύπωσαν ανάλογες «κατηγορίες» και καλούσαν τις αρμόδιες Αρχές να αναλάβουν δράση.

«Επικοινωνήσαμε με το Netflix για την αφαίρεση αυτού του περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου που απευθύνεται σε παιδιά, και ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των κανονισμών» αναφέρει η κοινή δήλωση των Γενικής Επιτροπής Οπτικοακουστικών μέσων της Σαουδικής Αραβίας και της Επιτροπής Ηλεκτρονικών Μέσων του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
7'
75 - 48
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;