Nirvana: Κέρδισαν τη δίκη για το εξώφυλλο του
Αμερικανός δικαστής απέρριψε την τελευταία αγωγή ενός άνδρα κατά των Nirvana για το εμβληματικό εξώφυλλο του άλμπουμ του συγκροτήματος.

Αμερικανός δικαστής απέρριψε την τελευταία αγωγή ενός άνδρα κατά των Nirvana για το εμβληματικό εξώφυλλο του άλμπουμ του συγκροτήματος το 1991, το οποίο τον έδειχνε γυμνό ως μωρό.

Ο Spencer Elden, 31 ετών, δήλωσε ότι η εμφάνισή του στο εξώφυλλο του δίσκου “Nevermindαποτελούσε σεξουαλική κακοποίηση παιδιού.

Όμως ο δικαστής είπε ότι το άφησε πολλά χρόνια να ισχυριστεί ότι τον εκμεταλλεύτηκαν.

Οι νομικές οδοί του μηνυτή έχουν πλέον σχεδόν εξαντληθεί, καθώς δεν μπορεί να καταθέσει εκ νέου την υπόθεση, αν και η νομική του ομάδα δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η αγωγή επικεντρώθηκε σε μια φωτογραφία του, η οποία τον απεικόνιζε να κολυμπά γυμνός σε μια πισίνα προς ένα χαρτονόμισμα του δολαρίου τρυπημένο με ένα αγκίστρι.

Υποστήριξε ότι δεν ήταν σε θέση να συναινέσει στη χρήση της φωτογραφίας. Ζητούσε αποζημίωση ύψους 150.000 δολαρίων.

Ο φωτογράφος Kirk Weddle ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων, όπως και τα πρώην μέλη της Nirvana Dave Grohl και Krist Novoselic, καθώς και η Courtney Love, η χήρα του εκλιπόντος τραγουδιστή Kurt Cobain.

Ο μηνυτής κατέθεσε την αγωγή του το 2021, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθούσε να έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την εικόνα δεκαετιών, επειδή συνέχισε να του προκαλεί δυσφορία και απώλεια εισοδήματος και στην ενήλικη ζωή του.

 

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;