Τι είναι αυτή η νέα «μόδα» με τις μονολεκτικές αναρτήσεις στο Twitter;
Γιατί το Twitter έχει «γεμίσει» με μονολεκτικές αναρτήσεις; - Πώς ξεκίνησε αυτή η μόδα;

Τελευταία στο Twitter, βλέπουμε κάτι περίεργο να συμβαίνει. Δημοφιλείς λογαριασμοί και μεγάλα ονόματα (από προέδρους κρατών μέχρι celebrities) κάνουν μονολεκτικές αναρτήσεις.

Το… «φαινόμενο» αυτό με τις μονολεκτικές αναρτήσεις έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Twitter τη λέξη:

«Ελευθερία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, από τη μεριά του, έγραψε τη λέξη «Δημοκρατία». Από την άλλη, διάφορες εταιρείες, σε αντίστοιχα μονολεκτικά tweets, ακολουθούν μια πιο… κυριολεκτική προσέγγιση: «Άρης», γράφει ο λογαριασμός «ΝΑΣΑ Άρης» (NASA Mars), «τούβλα», μας λέει το προφίλ της γνωστής εταιρείας Λέγκο (LEGO).

Ο επίσημος λογαριασμός της NASA στο Twitter γράφει «Σύμπαν», η εφημερίδα «Washington Post» γράφει «ειδήσεις», ο δημοφιλής ήρωας των κόμικ και ταινιών της Marvel, Deadpool, έκανε ανάρτηση που γράφει «Deadpool». Τα Starbucks γράφουν «καφές» και βλέπουμε το «χάρτες» από τους χάρτες της Google

Πώς ξεκίνησε η νέα τάση

Οι σχετικές αναρτήσεις συνέπεσαν χρονικά με την ανακοίνωση της προσθήκης δυνατότητας διόρθωσης στο Twitter, μέσω ενός πλήκτρου «edit» στους μεγάλους λογαριασμούς. Αρκετός είναι ο κόσμος που θεώρησε πως αυτά τα tweets είναι κάποιο λάθος της πλατφόρμας και προήλθαν από κάποιο τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω της εισαγωγής της νέας αυτής λειτουργίας.

Από την άλλη, όμως, φαίνεται ότι η νέα τάση αυτή να ξεκίνησε από αλλού…

Ο πρώτος λογαριασμός που έκανε μία μονολεκτική ανάρτηση ήταν η αμερικανική σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak, που έγραψε, απλά, «trains» (τρένα), την 1η Σεπτεμβρίου. Η ανάρτηση αυτή έγινε viral και δέχτηκε την απάντηση, «ηλεκτρικά αυτοκίνητα» από τη Hyundai USA.

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ο λόγος που έγινε «μόδα» η μονολεκτική ανάρτηση στο Twitter, ούτε, όμως, ο λόγος που συνεχίστηκε. Ωστόσο, κάποιες αναφορές πως ο Ed Balls, ένας Βρετανός πολιτικός, ήταν εμπνευστής της τάσης. Τον Απρίλιο του 2011, ο Balls είχε κάνει μία ανάρτηση στο Twitter, όπου είχε γράψει απλά το όνομά του.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;