ΕΚΠΑ: E-learning με τίτλο «Εικονική Πραγματικότητα (VR) σε Βασικές Επείγουσες Ιατρικές Τεχνικές στην Πρωτοβάθμια Αντιμετώπιση του Βαρέως Πάσχοντα Ασθενούς»
ΕΚΠΑ: Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευόμενους τον απαραίτητο εξοπλισμό (φορητό υπολογιστή, γυαλιά vr και χειριστήρια) κατά την διάρκειά του.

Εισαγωγή

Για πρώτη φορά το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών διαθέτει πρόγραμμα που βασίζεται στη μέθοδο της εικονικής πραγματικότητας και εστιάζει στην παρουσίαση, εμπέδωση και συνδυαστική κατανόηση των ειδικών γνώσεων και τεχνικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη διασωλήνωση ασθενούς και ιδιαιτέρως για την επείγουσα διασωλήνωση, η οποία γίνεται (ή εκτελείται) σε συνθήκες εφαρμογής και άσκησης στην Επείγουσα Ιατρική. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζονται επίσης, με απώτερο σκοπό τη συνδυαστική κατανόηση και τελικώς την εφαρμογή, ειδικές τεχνικές που απαιτούνται για την ορθή και σωστή μεταφορά ενός βαριά τραυματισμένου ασθενούς ή ενός πολυτραυματία.

Ένας επιπλέον σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι η παροχή ειδικών γνώσεων σε άμεση σχέση με μία πρώτη εφαρμογή και εξοικείωση αυτών σε εικονική πραγματικότητα ή εικονικό περιβάλλον. Αυτό παρουσιάζεται ως μία καινοτόμος και πρακτική δυνατότητα καθώς και πραγματική βοήθεια στην άσκηση των συγκεκριμένων ιατρικών τεχνικών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ύψιστη λεπτομέρεια, προσοχή και ταχύτητα, όπως επίσης και από την εξάλειψη της ελάχιστης πιθανότητας λάθους.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι από τα πλέον σημαντικά οφέλη της εφαρμογής της εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση είναι:

α) η βελτίωση της ικανότητας λήψης αποφάσεων σε κρίσιμες καταστάσεις, και

β) η δυνατότητα καλύτερης, ταχύτερης και ασφαλέστερης άσκησης και εκπαίδευσης, επειδή ακριβώς οι κίνδυνοι καθώς και τα όποια λάθη γίνονται από τον εκπαιδευόμενο είναι εικονικά αντί για πραγματικά.

Η διασωλήνωση καθώς και η μεταφορά ενός βαρέως πάσχοντα ασθενούς ή ενός πολυτραυματία, όταν εκτελεστούν άμεσα, γρήγορα και σωστά, αποτελούν τις ιατρικές τεχνικές που πρωτίστως μπορεί να καθορίσουν, στον υπέρτατο βαθμό κατά τα ανθρώπινα μέτρα, μία καλή πρόγνωση για τον ασθενή ή ακόμα και να αντιστρέψουν μία (σχετικά) δυσμενή εξέλιξη της πάθησής του. Το Πρόγραμμα «Εικονική Πραγματικότητα (VR) σε βασικές ιατρικές τεχνικές στην πρωτοβάθμια αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντα ασθενούς» απευθύνεται σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, σε ειδικευόμενους καθώς και σε νέους ειδικευμένους ιατρούς, κατά βάση όλων των ειδικοτήτων, σε νοσηλευτές, όπως επίσης και σε λοιπούς επαγγελματίες υγείας και στελέχη του υγειονομικού χώρου.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με τη συνεργασία της εταιρείας Ιατρικής Τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας, ORamaVR.

Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευόμενους τον απαραίτητο εξοπλισμό (φορητό υπολογιστή, γυαλιά vr και χειριστήρια) κατά την διάρκεια του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παροχή του εξοπλισμο μπορείτε να δείτε στον οδηγό σπουδών του προγράμματος.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
14/10/2022

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
24/10/2022

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
3 Μήνες (96 ώρες)

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;