Δύο ισχυροί σεισμοί στη Σάμο μέσα σε λίγα λεπτά - Τι λένε ο Ευθύμης Λέκκας και ο δήμαρχος του νησιού
Σάμος: Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές και τραυματισμοί στους κατοίκους του νησιού μέχρι στιγμής.

Μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκαν δύο ισχυροί σεισμοί στη Σάμο. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο νότια της Σάμου, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο πρώτος σεισμός μεγέθους, που σημειώθηκε στις 12:56, ήταμ 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 13,5 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέος και πιο ισχυρός σεισμός. Συγκεκριμένα, στις 13:10 σημειώθηκε σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο νότια από τη Σάμο, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του δεύτερο σεισμού εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 12,8 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι κολούθησαν στην ίδια θαλάσσια περιοχή τρεις ακόμη μικρότερες δονήσεις, στη 13:19 μ.μ. (3 Ρίχτερ), στη 13:37 (2,8 Ρίχτερ) και στη 13:56 μ.μ. (3,1 Ρίχτερ), ενώ δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί και ζημιές στο νησί.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, και ο δήμαρχος Γ. Στάντζος μίλησαν στον ΣΚΑΪ για τους δύο σεισμούς που πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο.

Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς σεισμούς. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας σημείωσε: 

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα».

Έπειτα, στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος της Σάμου, ο οποίος ανέφερε πως είναι σε επικοινωνία με τον κ. Λέκκα τονίζοντας πως υπάρχει ψυχραιμία».

Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τραυματισμούς ή ζημιές.

«Το νησί όχι απλά είναι γεμάτο, σφύζει από κόσμο. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;