Artemis 1: Το Σάββατο η εκτόξευση του ισχυρότερου πυραύλου της NASA
Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η δεύτερη προσπάθεια εκτόξευσης της αποστολής Artemis 1 από τη NASA μετά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν τη Δευτέρα.

Το ερχόμενο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, ετοιμάζει η NASA να κάνει τη δεύτερη προσπάθεια για την εκτόξευση του νέου πυραύλου SLS, στη Σελήνη. Η αποστολή έχει το όνομα Artemis 1.

Η πρώτη προσπάθεια της διαστημικής υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ήταν αποτυχημένη. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης προσπάθειας, εντοπίστηκαν τεχνικά προβλήματα, που έθεταν σε κίνδυνο την αποστολή. Έτσι, αναβλήθηκε η εκτόξευση του πυραύλου.

Το σχέδιο της NASA προβλέπει ότι ο ύψους 209 μέτρων πύραυλος SLS θα εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Η μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων θα πραγματοποιήσει μία δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων γύρω από τη Σελήνη και θα επιστρέψει στη Γη. Η επερχόμενη εκτόξευση θα σημάνει την έναρξη του προγράμματος Artemis της NASA, για τη Σελήνη και τον Άρη, που διαδέχεται το πρόγραμμα «Apollo», δηλαδή τις σεληνιακές αποστολές της δεκαετίας του ‘60 και του ‘70.

Το πρώτο ταξίδι του SLS και της κάψουλας Ωρίων έχει ονομαστεί αποστολή «Artemis 1» και έχει στόχο την πραγματοποίηση δοκιμαστικής πτήσης διαφόρων σταδίων του βάρους 2,87 εκατ. τόνων διαστημικού σκάφους, προτού η NASA κρίνει ότι είναι αρκετά αξιόπιστο για επανδρωμένες πτήσεις.

Κατά την πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης τη Δευτέρα, η οποία τερματίστηκε ανεπιτυχώς, εντοπίστηκε πρόβλημα ψύξης σε έναν από τους κινητήρες κεντρικού σταδίου του SLS. Αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν πως ελπίζουν ότι τα προβλήματα που εντοπίστηκαν θα έχουν επιλυθεί στην ώρα τους, για την επανάληψη της προσπάθειας εκτόξευσης το Σάββατο.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;