Η Καλιφόρνια βάζει «φρένο» στα dick pics με νέο νόμο
Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται να δώσει τέλος στην ασύδοτη αποστολή dick pics μέσα από ένα νέο νομοσχέδιο που προστατεύει από το cyber flashing.

Η Καλιφόρνια φαίνεται να γίνει μία από τις πολιτείες της Αμερικής που, σύντομα, θα υιοθετήσει έναν νόμο, σχετικά με την ασύδοτη αποστολή dick pics. Ο νέος αυτός νόμος θα επιτρέπει σε κάποιο άτομο να προβεί σε μήνυση σε οποιονδήποτε του στείλει μια αυτόκλητη φωτογραφία των γεννητικών οργάνων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τέξας και η Βιρτζίνια έχουν ήδη παρόμοιους νόμους.

Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια ψήφισε πρόσφατα και κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο 53 σε επίπεδο Γερουσίας, που αποτελεί έναν νόμο που στοχεύει στο λεγόμενο και ως «cyber flashing». Αυτό είναι το ψηφιακό ισοδύναμο της εμφάνισης των γεννητικών οργάνων στο κοινό. Το νομοσχέδιο, εάν υπογραφεί και από τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να μηνύσει ένα άλλο άτομο εάν λάβει «ανεπιθύμητο σεξουαλικά γραφικό υλικό μέσω κειμένου, email, εφαρμογής ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων».

Αρχικά, ο νέος νόμος ψηφίστηκε για να σταματήσουν δύο είδη cyber flashing:

  • εκείνων που χρησιμοποιούν τοπικά δίκτυα για να στείλουν σεξουαλικές εικόνες σε όποιο άτομο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση,
  • και εκείνους που στέλνουν ανεπιθύμητες φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων ως μορφή διαδικτυακής σεξουαλικής παρενόχλησης

Τι δείχνουν οι μελέτες

Διάφορες μελέτες που έχουν γίνει με θέμα το cyber flashing ή την αποστολή dick pics, έχουν δείξει ότι αυτού του είδους η παρενόχληση συμβαίνει συχνότερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Μία νέα μελέτη έδειξε πως περίπου το 53% των γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών είπε ότι κάποιος τους είχε στείλει αυτόκλητες, σεξουαλικές εικόνες στο παρελθόν. Σε αντίθεση, αυτό συνέβη μόνο στο 37% των ανδρών στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας, οι νεαρές γυναίκες ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται πολύ αναστατωμένες από μια τέτοια διαδικτυακή παρενόχληση και να τη βλέπουν ως σημαντικό πρόβλημα. Οι ερευνητές υπέθεσαν πως αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι περίπου το 21% των νεαρών γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο στο παρελθόν μέσω αποστολής dick pic. Το ποσοστό αυτό είναι υπερδιπλάσιο από το 9% των νεαρών ανδρών που δήλωσαν ότι είχαν υποστεί παρόμοια παρενόχληση.

Η έρευνα αναφέρει πως η παρενόχληση προέρχεται από ανώνυμους αγνώστους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως απάντηση σε μια τέτοια παρενόχληση, περίπου το ένα τέταρτο των παρενοχλημένων χρηστριών/ών κοινωνικών μέσων είτε προσάρμοσαν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προφίλ τους, είτε μείωσαν τον όγκο των προσωπικών πληροφοριών που μοιράζονταν στο διαδίκτυο, είτε σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα εντελώς.

Τι θα προβλέπει ο νέος νόμος

Ο νέος νόμος της Καλιφόρνια όσο και αυτός της Βιρτζίνια θα επιτρέπουν σε όποιον λαμβάνει dick pics να οδηγεί τους αποστολείς στο πολιτικό δικαστήριο και να τους μηνύει με πρόστιμο.

Από την άλλη, ο νόμος του Τέξας, ο οποίος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, κατέστησε την πράξη πλημμέλημα κατηγορίας “C”. Αυτό σημαίνει πως αν γίνει μήνυση προς τον αποστολέα αυτή θα τιμωρηθεί με μέγιστο πρόστιμο των 500 δολαρίων.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;