1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής στο πάρκο
Ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό Φεστιβάλ καθιερώνει από φέτος η Περιφέρεια Αττικής στο μητροπολιτικό πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".

Ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό Φεστιβάλ καθιερώνει από φέτος η Περιφέρεια Αττικής στο μητροπολιτικό πάρκο “Αντώνης Τρίτσης“. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 26 Αυγούστου μέχρι την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στο θέατρο του πάρκου, στο Ίλιον, ξεκινούν στις 21:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια ακόμα δράση της περιφέρειας, που συμβάλλει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του πάρκου ως μητροπολιτικού χώρου πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Το φεστιβάλ ανοίγει με θεατρική παράσταση με τέσσερις μονόπρακτες κωμωδίες του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα και τις δύο επόμενες ημέρες. Το Σάββατο θα παιχτεί το έργο “Η Λεονί βιάζεται ή το όμορφο κακό” του Ζωρζ Φεντώ και την Κυριακή το έργο “Στου Μποχώρη” με τους Κώστα Αρζόγλου, Πέμυ Ζούνη κά.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, με παραδοσιακή μουσική και χορό με τίτλο “Μουσική στις άκρες του Ελληνισμού”, ενώ η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει την 1η Σεπτεμβρίου με συναυλία του Γιάννη Σαββιδάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Παρασκευή, 26 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με τίτλο “Νέα από το Θερβάντες”, τέσσερις μονόπρακτες κωμωδίες του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ερμηνεύουν η Κατερίνα Μπιλάλη, ο Κωνσταντίνος Κυριακού, η Βίλη Σωτηροπούλου, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, η Γιώτα Τσιότσκα, ο Λευτέρης Παπακώστας και η Στεφανία Γώγου.
  • Σάββατο, 27 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με τίτλο “Η Λεονί βιάζεται ή το όμορφο κακό” του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Βιτετζάκη, Θάνος Λέκκας, Χρήστος Σταθούσης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Αλέξανδρος Βάρθης, Κώστας Δελακούρας, Κατερίνα Ρίζου, Φρόσω Μάνη.
  • Κυριακή, 28 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με τίτλο “Στου Μποχώρη”, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με τους Κώστα Αρζόγλου, Πέμυ Ζούνη κ.α.
  • Δευτέρα, 29 Αυγούστου: Μουσική συναυλία – Αφιέρωμα στο σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον “Ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης”. Συντελεστές: Γρηγόρης Μπιθικώτσης (τραγούδι), Άννα Μπιθικώτση (σενάριο – αφήγηση – τραγούδι), Σωτήρης Δογάνης (τραγούδι) Σταυρούλα Εσαμαπαλίδη (τραγούδι), Λαϊκή Ορχήστρα ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, Νίκος Στρατηγός (πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας), Αλέξανδρος Ψωμόπουλος (μπουζούκι ), Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (μπουζούκι), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς), Δημήτρης Γαλίτης (κιθάρα). Επιμέλεια προβολής video σπάνιου οπτικού υλικού από το αρχείο του Γρηγόρη και της Άννας Μπιθικώτση: Μανώλης Τσότρος, Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολόπουλος, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γρηγόρης & Άννα Μπιθικώτση.
  • Τετάρτη, 31 Αυγούστου: Παραδοσιακό μουσικό και χορευτικό πανόραμα με τίτλο “Μουσική στις άκρες του Ελληνισμού”. Συμμετέχουν ο Σάββας Σιάτρας (Ηπειρωτική Ελλάδα), ο Ιάκωβος Ηλιάδης (Θράκη/ Μ. Ασία), ο Μπάμπης Τερζάκης (Κρητικά)και η Μαρία Σκουλά με το Νίκο Ευβοιώτη (νησιώτικα).
  • Πέμπτη, 1 η Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Γιάννη Σαββιδάκη και το συγκρότημά του.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1