Πλεύρης: «Εάν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας, θα το εξετάσουμε» - Τι δήλωσε για τα σχολεία
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει τη λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού για το φθινόπωρο.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και περισσότερο η συζήτηση για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα (ή η επέκταση αυτών που υπάρχουν ήδη) για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Το πρωί της Τρίτης, 23 Αυγούστου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων, την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, αλλά και το τι θα γίνει με την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Αρχικά, για τη χρήση μάσκας, ο κ. Πλεύρης δήλωσε:

«Εάν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας, θα το εξετάσουμε» 

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, στόχος της υποχρεωτικότητας της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της. Ο υπουργός υγείας, μάλιστα, έκανε λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού»

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι η πρόθεση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ο ίδιος είπε:

«Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων»

Τέλος, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων. Όπως υποστήριξε, και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου και, τότε, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα σχετικά μέτρα.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;