Τζανάκης: «Τα πραγματικά κρούσματα το επόμενο διάστημα θα είναι 45.000 - 50.000 κάθε εβδομάδα»
Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και το έκτο κύμα που βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης.

Σήμερα Δευτέρα (22/8) ο καθηγητής της πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφερόμενος και στο έκτο κύμα της πανδημίας που «χτύπησε» τη χώρα μας, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης σχολίασε:

«Θα πρέπει μετά την επιστροφή από τις διακοπές μας, να κάνουμε μία τυπική καραντίνα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι τα πρώτα τεστ μπορεί να βγαίνουν ψευδώς αρνητικά».

Ο ίδιος τόνισε πως περίπου σε μία ή δύο εβδομάδες θα φανεί το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» που άφησαν οι εορτασμοί για τον Δεκαπενταύγουστο κάνοντας παράλληλα λόγο ότι οι επιστήμονες «προβλέπουμε ότι θα περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο».

Για τον υπολογισμό των κρουσμάτων ο καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δύο με τρεις φορές πάνω από αυτό που ανακοινώνονται και ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε είναι τα 45.000 – 50.000 την εβδομάδα.

Τέλος, μιλώντας για την επιστροφή των μαθητών και των μαθητριών στα σχολεία ο Νίκος Τζανάκης δήλωσε:

«Νομίζω στα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει μία σχετική ευελιξία, δηλαδή θα πρέπει το υπουργείο να θεσπίσει στα κατά τόπους σχολεία τα κατά τόπους μέτρα, οριζόντιας απομόνωσης, εφόσον το ιικό φορτίο το επιβάλλει».

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;