«The Rings of Power»: Έτσι γυρίστηκε το prequel του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Όπως έγινε γνωστό, η πρεμιέρα του «The Rings of Power» θα περιλαμβάνει και τα δύο πρώτα επεισόδια.

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την πρεμιέρα της πολυδιαφημισμένης σειράς της Amazon, «The Rings of Power» την 1η Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το prequel της κινηματογραφικής τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» που μεταφέρεται στη μικρή οθόνη με πέντε σεζόν.

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming επιβεβαίωσε τον Νοέμβριο του 2017 τον σχεδιασμό της και μετά από πέντε χρόνια που απαιτήθηκαν για την δημιουργία της, το «The Rings of Power» αναμένεται να προβληθεί στην on-demand υπηρεσία Amazon Prime Video.

Το κόστος παραγωγής της σειράς έφτασε στο ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, καθιστώντας ως την πλέον ακριβή που γυρίστηκε ποτέ. Κανένα άλλο πρότζεκτ στην ιστορία της τηλεόρασης δεν υπήρξε τόσο εκτενές και με κινηματογραφική αισθητική — αν κρίνουμε από τα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει — ή που να αναπτύχθηκε με τόση μυστικότητα παρά τη μεγάλη εξωτερική πίεση. «Οι μεγάλες και ακριβές σειρές που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια είναι αυτές που αξίζουν περισσότερο», λέει στο περιοδικό TIME η Τζένιφερ Σάλκε, επικεφαλής των Amazon Studios. «Και αυτή είναι πραγματικά μια πολύτιμη παραγωγή».

Πιθανώς το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μπορεί να φαντάζει μικρό για μια τεράστια εταιρεία όπως η Amazon, που οι καθαρές της πωλήσεις έφτασαν το 2021 στα 469,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επιτυχία του «The Rings of Power» όμως θα δείξει ταυτόχρονα εάν η «φούσκα» του streaming πρόκειται να σπάσει. Η κερδοφορία των υπηρεσιών streaming και ιδιαίτερα αυτών χωρίς διαφημίσεις, εξαρτάται από τον αυξημένο αριθμό συνδρομητών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σχετικές πλατφόρμες έχουν γεμίσει τις ταινιοθήκες τους με νέα spinoffs, σίκουελ και πρίκουελ γνωστών franchises, όπως για παράδειγμα το «Star Wars», το «Game of Thrones» και το «Star Trek». Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» ήταν αναμφισβήτητα το τελευταίο πρότζεκτ για το οποίο υφίστανται πνευματικά δικαιώματα υψηλής αξίας και που δεν είχε ακόμη αποκτηθεί.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Lord of the Rings on Prime (@lotronprime)

Το δίδυμο σκιαγράφησε τη νέα σειρά μετατρέποντας τον πεντάλεπτο πρόλογο της ταινίας του Τζάκσον «Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» σε πέντε τηλεοπτικές σεζόν στη Δεύτερη Εποχή, πάνω από 3.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ο διαβολικός άρχοντας Μόργκοθ έχει ηττηθεί και η Μέση Γη ευημερεί, αλλά το ξωτικό Γκαλάντριελ έχει πεισθεί ότι ο Σάουρον, ο εξαφανισμένος υπηρέτης του Μόργκοθ, συγκεντρώνει δυνάμεις. Το κοινό – μεταξύ άλλων – θα εξερευνήσει το υπόγειο βασίλειο-ορυχεία των νάνων Khazad-dûm και το παραθαλάσσιο βασίλειο του Νούμενορ. Εκεί θα συναντήσουν τους νομάδες προγόνους των χόμπιτ harfoots (με τριχωτά πόδια), καθώς και τον Ίσιλντουρ, τον άνθρωπο που τελικά θα πάρει το ένα δαχτυλίδι από τον Σάουρον, αλλά δεν καταφέρει να το καταστρέψει.

Όσον αφορά τους ηθοποιούς που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων θα δούμε τους: Μόρφιντ Κλαρκ στον ρόλο της νεαρής, πολεμίστριας Γκαλάντριελ, Ρόμπερτ Αραμάγιο («Game of Thrones»), Ναζανίν Μπονιάντι («Homeland»), Τζόσεφ Μολ («Game of Thrones»), Ογουέιν Άρθουρ, Τομ Μπατζ, Ισμαελ Κρουζ Κόρντοβα, Εμα Χορβαθ, Μαρκέλα Κάβενα, Τάιρο Μουχαφιντίν, Σοφία Νομβέτε, Μέγκαν Ρίτσαρντς, Ντίλαν Σμιθ και Τσάρλυ Βίκερς.

Τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ζηλανδία, όπου γυρίστηκε και η κινηματογραφική τριλογία. Τη σκηνοθεσία του πρώτο επεισόδιο που αποτελείται από δύο μέρη, ανέλαβε ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Lord of the Rings on Prime (@lotronprime)

Η Amazon ξόδεψε περίπου 468 εκατομμύρια δολάρια για τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν των οκτώ επεισοδίων. Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να αποτρέψει τους θαυμαστές από το να πιστεύουν ότι τα κίνητρα του στούντιο είναι αποκλειστικά οικονομικά. «Η Μέση Γη είναι ένας τόσο αγαπημένος κόσμος και η αφήγηση της ιστορίας της σφυρηλάτησης των δαχτυλιδιών αποτελούν ένα προνόμιο και μια ευθύνη. Ελπίζω να ανταποκριθούμε στη δουλειά του Τόλκιν», ανέφερε αποκλειστικά στο TIME. «Είναι κάτι παραπάνω από μια εμπορικά επιτυχημένη σειρά. Όλοι όσοι εργάζονται σε αυτή διαβάζουν αυτές τις ιστορίες σαν να είναι παιδιά και τις αγαπάμε πραγματικά».

Η Amazon βέβαια δεν θέλει να «προδώσει» την ιστορία. Το «The Rings of Power» καλύπτονταν από ένα πρωτοφανή βαθμό μυστικότητας. Τα μέλη του καστ δεν είχαν δει το σενάριο όταν υπέγραφαν. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν καν ενημερωθεί για ποιον χαρακτήρα έκαναν οντισιόν.

Οι ηθοποιοί ταλαιπωρήθηκαν σε μια μακρά διαδικασία οντισιόν. Σύμφωνα με τον Τσάρλυ Βίκερς, που υποδύεται έναν νέο ανθρώπινο χαρακτήρα που ονομάζεται Χάλμπραντ, μέσα σε έξι μήνες πέρασε από οκτώ οντισιόν. Η Σύνθια Άνται-Ρόμπινσον επιλέχθηκε τελικά ως η Αντι-Βασίλισσα Μύριελ του Νούμενορ, αφού αρχικά δοκίμασε δύο διαφορετικούς ρόλους. Μόλις υπέγραφαν τα συμβόλαιά τους, οι ηθοποιοί ορκίζονταν ότι δεν θα αποκάλυπταν σε κανέναν το είδος της σειράς στην οποία συμμετείχαν.

Μια από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι συντελεστές ήταν το γεγονός ότι μόλις 25 ημέρες από τα τα γυρίσματα, η πανδημία ανάγκασε την παραγωγή να σταματήσει. Η Νέα Ζηλανδία έκλεισε τα σύνορά της με το καστ και το συνεργείο να βρίσκονται αποκλεισμένα. Αλλά, η παραγωγή συνεχίστηκε στα τέλη του 2020.

Όπως έγινε γνωστό, η πρεμιέρα του «The Rings of Power» θα περιλαμβάνει και τα δύο πρώτα επεισόδια. Στη συνέχεια, τα επεισόδια θα κυκλοφορούν ένα κάθε εβδομάδα, μέχρι το φινάλε της πρώτης σεζόν στις 14 Οκτωβρίου.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Lord of the Rings on Prime (@lotronprime)

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;