Σαρηγιάννης - Κορωνοϊός: Αν έρθει στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Κένταυρος» θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων
Για έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αν έρθει η παραλλαγή «Κένταυρος» έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Για το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εάν εμφανιστεί η παραλλαγή «Κένταυρος», έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι προς τα τέλη Σεπτέμβρη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του ιού, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυτό το σενάριο «ρεαλιστικό». Όπως υποστήριξε, η μετάλλαξη Κένταυρος είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε, ωστόσο, ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής δήλωσε πως συζητείται να υπάρχουν λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά self-test και με μάσκα μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο τονίζοντας ότι είναι υπέρ της χρήσης μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Τέλος, μίλησε και για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Όπως τόνισε, αυτά θα λειτουργούν κατά της Όμικρον 4-5, ενώ για την «Κένταυρος» – αν επιβεβαιωθεί το σενάριο επικράτησής της – είπε ότι θα προστατεύουν από σοβαρή νόσηση.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;