Power Pass: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα ρεύματος
Δείτε πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για το Power Pass

Την ημερομηνία για την έκτακτη πληρωμή του Power Pass αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε στο Open TV ότι αυτή έρχεται τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και αφορά σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε, «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκτακτη καταβολή του Power Pass θα γίνει καθώς υπήρξε πλεόνασμα από το ποσό που είχε δεσμευτεί για το επίδομα και το οποίο δεν δόθηκε, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022.

Έχει να κάνει με αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Έτσι, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Στη συνέχεια, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι.

Ο Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι «οφείλει η πολιτεία να βρει δημοσιονομικό χώρο για να τον επιστρέψει στους πολίτες. Σχεδιάζουμε τον επόμενο χρόνο, σχεδιάζουμε την επόμενη τετραετία. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος».

Τέλος, για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, επισήμανε ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο μείγμα των μέτρων, αλλά σεβόμενοι και τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 5 
 2 
 1 
 2