Ολυμπιακός: Η μοναδική ελληνική ομάδα που κέρδισε την πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Ολυμπιακός είναι ο εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, καθώς εξασφάλισε μια θέση σε ομίλους και διεκδικεί να είναι στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα play off του Europa League για τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν (2022-23). Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν στη διαδικασία των πέναλτι 4-3 τη Σλόβαν μέσα στην Μπρατισλάβα για τη φάση του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Εκεί όπου τους περιμένει ο Πρωταθλητής Κύπρου, Απόλλων Λεμεσού. Το πρώτο ματς θα γίνει στη μεγαλόνησο την Πέμπτη 18 Αυγούστου και η ρεβάνς στο Φάληρο στις 25/8. Οι Κύπριοι κέρδισαν με 2-0 την Μακάμπι Χάιφα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς του Ισραήλ με 4-0 κι έτσι θα διασταυρωθούν με τους Πρωταθλητές Ελλάδος στα play off του Europa League.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν δύο φορές στη Σλοβακία. Αρχικά με υπέροχο εκτός περιοχής σουτ του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ στο 54′ και μετά στην παράταση με τον Αγκιμπού Καμαρά στο 101′. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν τις απαντήσεις. Ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ίβαν Σόπονιτς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά με τον Άντρε Γκριν στο 108′. Από το 90+7, μάλιστα, αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μιέντι Αμπένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Κούντε να αστοχεί στην πρώτη εκτέλεση του Ολυμπιακού, αλλά εν τέλει να έρχεται η ανατροπή. Ο Κούτσκα έστειλε την μπάλα άουτ και μετά ο Βατσλίκ έπιασε το πέναλτι του Τσακβετάτζε. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν σε όλες τις υπόλοιπες εκτελέσεις και πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μαζί με τους φιλάθλους τους που είχαν βρεθεί στις εξέδρες του Τέχελνε πόλε.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα της φετινής σεζόν που θα αγωνιστεί σίγουρα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς ακόμα κι αν δεν προκριθεί στους ομίλους του Europa League, έχει εξασφαλίσει τη θέση του στους ομίλους του Conference League.

Άρης και Παναθηναϊκός δεν κατάφεραν χθες (11/8) να ανατρέψουν τα εις βάρος τους σκορ από τα πρώτα παιχνίδια και αποκλείστηκαν από τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σλάβια Πράγας αντίστοιχα. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν με 2-1 τους Ισραηλινούς στο «Κ. Βικελίδης» και οι πράσινοι ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Έτσι, αποχώρησαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δείτε τα highlights της μεγάλης πρόκρισης του Ολυμπιακού

Πηγή φωτογραφίας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;