Νέα ένταση στα Εξάρχεια για το μετρό: Προσαγωγές και συλλήψεις (Φωτογραφίες)
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν μέχρι στιγμής δύο από τις προσαγωγές που έγιναν σήμερα το πρωί από την πλατεία Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων για την κατασκευή του μετρό.

Νέα ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11/8) στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων κατά της κατασκευής σταθμού του Μετρό στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 06:30 συγκεντρώθηκαν κάτοικοι προκειμένου να εμποδίσουν τα συνεργεία να συνεχίσουν τις εργασίες για την κατασκευή του μετρό στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν από πολύ νωρίς στο σημείο, εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να πλησιάσουν στην πλατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτές πέταξαν ντομάτες και αυγά στις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 32 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 διαδηλωτές που ζητούν την απέλευθερωσή τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία, παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 30 έτομα, που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

19 προσαγωγές στο Λόφο Στρέφη

Από την πλατεία στο Λόφο του Στρέφη μεταφέρθηκε χθες το κλίμα έντασης στην περιοχή των Εξαρχείων. Για δεύτερο 24ωρο, προγραμματισμένα έργα πραγματοποιήθηκαν με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων λόγω αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής, που αυτή τη φορά εναντιώνονται στην ανάπλαση του Δήμου Αθηναίων.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε ακόμα και κλιμάκιο τοπογράφων, που δέχτηκαν λεκτική επίθεση, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωράει σε συνολικά 19 προσαγωγές. Με το κλίμα στην περιοχή να παραμένει τεταμένο, η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικό σχεδιασμό για την αποφυγή επεισοδίων με φόντο τις εργασίες για τη δημιουργία του σταθμού μετρό.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που θα έχουν για τις επόμενες ημέρες 24ωρη παρουσία στα Εξάρχεια, άλλαξαν χθες το πρωί της… εργοτάξιο, για να περιφρουρήσουν τις εργασίες ανάπλασης στο Λόφο του Στρέφη. Κι εκεί όμως, όπως συνέβη την Τρίτη στην πλατεία Εξαρχείων, είχε δοθεί κάλεσμα για διαδήλωση από κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα τα αίματα γρήγορα να «ανάψουν».

Πηγή φωτογραφιών: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
'
21 - 23
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;