Ρόουαν Άτκινσον κατά της cancel culture:
Ρόουαν Άτκινσον: «Kάθε αστείο έχει ένα θύμα. Αυτός είναι ο ορισμός του αστείου. Κάποιος ή κάτι ή μια ιδέα φτιάχνεται έτσι ώστε να μοιάζει γελοίο»

Ο Ρόουαν Ατκινσον δεν θα γίνει ποτέ πολιτικά ορθός. Τουλάχιστον αυτό δηλώνει ο βρετανός ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Irish Times, με αφορμή την νέα του σειρά που θα βγει στο Netflix στις 24 Ιουνίου, Man vs. Bee.

«Μου φαίνεται ότι η δουλειά της κωμωδίας είναι να προσβάλει ή να έχει την δυνατότητα να προσβάλει και δεν μπορεί να απαλλαχτεί από αυτή την δυνατότητα», ενώ σχετικά με την cancel culture που υφίστανται πολλοί εξαιτίας των αστείων τους, δηλώνει «κάθε αστείο έχει ένα θύμα. Αυτός είναι ο ορισμός του αστείου. Κάποιος ή κάτι ή μια ιδέα φτιάχνεται έτσι ώστε να μοιάζει γελοίο. Νομίζω πρέπει να είσαι πολύ, πολύ προσεκτικός στο να λες για ποια θέματα επιτρέπεται να κάνεις αστεία. Τι γίνεται αν υπάρχει κάποιος εξαιρετικά αυτάρεσκος, αλαζονικός, επιθετικός, ικανοποιημένος από τον εαυτό του, που τυγχάνει να είναι πιο κάτω στην κοινωνία; Δεν είναι όλοι στα κοινοβούλια ή στις μοναρχίες». Πρόσθεσε το εξής σχόλιο: «Σε μια  ελεύθερη κοινωνία θα πρέπει να σου επιτρέπεται να κάνεις αστεία για οτιδήποτε».

Ο Ρόουαν Άτκινσον δεν είναι ο μόνος κωμικός που μίλησε εναντίον της cancel culture, της λογικής δηλαδή της ακύρωσης ενός ανθρώπου επειδή απλώς δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του ή με τα θέματα τα οποία διακωμωδεί. Ο Jerrod Carmichael δήλωσε πως όλο αυτό έγινε για πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς. «Αν κάνεις τέχνη και προκαλεί κάποια διαμάχη ή προκαλεί κάτι άλλο, εννοώ, αυτό είναι μέρος του, αλλά το θέμα της ακύρωσης, νομίζω ότι είναι απλώς για να δώσεις στους βαρετούς ανθρώπους κάτι ενδιαφέρον να μιλήσουν, όπως ένα κακό φάντασμα», δήλωσε ο σταρ του Rothaniel.

Ο Kevin Hart επίσης, που έχει πέσει θύμα του cancel culture, μιας και αναγκάστηκε να μην παρουσιάσει τα Όσκαρ λόγω ομοφοβικών σχολίων του, δήλωσε πως δεν δίνει δεκάρα για το cancel culture. «Αν κάποιος έχει κάνει κάτι πραγματικά επιζήμιο, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια».

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;