Ολοήμερα σχολεία: Πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί για το νέο πρόγραμμα
Από 1η Σεπτεμβρίου η ενημέρωση των γονέων για τη δήλωση συμμετοχής.

Τα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, τα οποία θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το νέο σχολικό έτος το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μ.μ., όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχουν προσληφθεί ήδη 3.000-3.300 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου προγράμματος.

Ο κ. Κόπτσης επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο θα ενημερώσουν τους γονείς.

Σημείωσε ακόμα ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στην θέση τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά.

«Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», υπογράμμισε τέλος ο κ. Κόπτσης.

Ανακοινώθηκαν τα ολοήμερα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας

Τα σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο με διευρυμένο ωράριο (έως τις 17.30 αντί εώς τις 16.00 που ίσχυε έως τώρα) ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε ΑθήναΘεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Δείτε τη σχετική ΚΥΑ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;