Επίδοξοι ληστές προδόθηκαν από τις αναζητήσεις τους στη Google
Οι αναζητήσεις στη Google ήταν αυτές που «έκαψαν» δύο επίδοξους ληστές στη Βρετανία.

Η μηχανή αναζήτησης της Google, πέρα από τις πληροφορίες που μας επιτρέπει να αναζητήσουμε, φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και στο να συλληφθούν δύο επίδοξοι ληστές στη Βρετανία. Η 22χρονη Νικίσα Χόστεν και ο 28χρονος Τζόρνταν Μάλκομ-Τέιλορ «κάηκαν» από τις αναζητήσεις τους στη γνωστή μηχανή αναζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, η Νικίσα Χόστεν, μέσω του κινητού της τηλεφώνου, έκανε αναζητήσεις όπως οι ακόλουθες:

  • «Τι να κάνω με 3 εκατ. λίρες»
  • «πώς να διαρρήξω κλειδωμένο παράθυρο»
  • «πού θα βρω όπλο»

Και αυτές ήταν μερικές από τις αναζητήσεις που πρόδωσαν τις… βλέψεις της νεαρής κοπέλας. Η Νικίσα σκόπευε να εισβάλει μαζί με τον Τζόρνταν Μάλκομ-Τέιλορ σε ιδιοκτησία του Σάρρεϊ το 2020.

Οι δύο τους εντοπίστηκαν να τρέχουν στον πίσω κήπο της κατοικίας από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος και τους κυνήγησε. Το κυνηγητό δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν κατάφερε να τους πιάσει και, έτσι, το ζευγάρι συνελήφθη από την αστυνομία λίγο αργότερα.

Οι δυο τους δεν είχαν πραγματοποιήσει τη διάρρηξη (ή τουλάχιστον δεν είχαν προλάβει να την κάνουν). Το ιστορικό του browser του κινητού της Νικίσα, όμως, τους πρόδωσε και τους οδήγησε στο δικαστήριο όπου και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη.

Πέραν των αναζητήσεων που βρέθηκαν στο κινητό, το ζευγάρι εντοπίστηκε και σε υλικό από κάμερα ασφαλείας να πραγματοποιεί αναγνωριστική επίσκεψη στην περιοχή. Επίσης, η έρευνα στο σπίτι της Χόστεν βρέθηκε ακόμη και ένα κλειδί που αποδείχτηκε πως ήταν της αυλής του σπιτιού που ήθελαν να διαρρήξουν.

Η απόφαση του δικαστηρίου έδειξε τη Χόλστεν ένοχη για απόπειρα ληστείας και κατοχή απομίμησης όπλου και την καταδίκασε σε κάθειρξη 11 χρόνων. Ο Μάλκομ-Τέιλορ παραδέχτηκε την ενοχή του καταδικαζόμενος σε φυλάκιση 9 χρόνων και 9 μηνών.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;