Φωτιά: Καλή η εικόνα στη Μάνδρα, οριοθετημένη στο Χαϊδάρι, χωρίς ενεργά μέτωπα σε Έβρο και Λέσβο
Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες Τρίτη, 26 Ιουλίου, σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Οριοθετημένη η φωτιά στο Χαϊδάρι

Ακόμη, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 15:27 σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι στην τοποθεσία Μικρό Σχιστό, έχει οριοθετηθεί. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Έβρο και Λέσβο

Παράλληλα, πολύ καλύτερη είναι η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Έβρο και Λέσβο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτοί την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, στο Σουφλί του Έβρου συνδράμουν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ στη Λέσβο συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Πηγή cover photo: Intime
Πηγή: kathimerini.gr

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;