Φωτιά στη Δαδιά: Πέρασε το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή
Φωτιά στη Δαδιά: Μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής Copernicus για την χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, τα οποία μέχρι στιγμής εκτείνονται σε έκταση 23.000 στρεμμάτων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τα χωριά Δαδιά, Προβατώνας, Λύρα και Λευκίμμη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής Copernicus για την χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, τα οποία μέχρι στιγμής εκτείνονται σε έκταση 23.000 στρεμμάτων ενεργοποιήθηκε μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας.

“Συνεχίζουμε να επιχειρούμε στην πυρκαγιά, έχουμε φέρει νέα μηχανήματα έργου για να αναπτύξουμε νέα αντιπυρική ζώνη για να αποφευχθεί η είσοδος της πυρκαγιά στην πιο σημαντική ζώνη” ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης από την περιοχή της Δαδιά, όπου για έκτη μέρα η φωτιά καίει σε τμήμα του Εθνικού Πάρκου.

Μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής Copernicus για την χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, τα οποία μέχρι στιγμής εκτείνονται σε έκταση 23.000 στρεμμάτων.

Σοβαρό πλήγμα από την πυρκαγιά έχουν δεχθεί τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας που συμβιώνουν το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Νοτιοδυτικά, προς το πυροφυλάκιο της Γερακίνας, το τμήμα του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκονται οι φωλιές των αρπακτικών, κινείται με αργή ταχύτητα και έρπουσα η πυρκαγιά καθιστώντας τη συγκεκριμένη περιοχή του δάσους το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη να παραμένει στη Δαδιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων με την κατάσβεση φορέων. ά στ

Σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες με το πρώτο φως της ημέρας τα μηχανήματα έργου συνεχίζουν την περαιτέρω διάνοιξη της αντιπυρικής ζώνης η οποία θα δώσει στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τη δυνατότητα ανάπτυξής τους στην περιοχή ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή τους Εθνικού Πάρκου, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που παραμένουν ισχυρές, επιχειρούν κατά θέσεις σε όλη την έκταση του πάρκου όπου προσβάλλουν την πυρκαγιά χαμηλά προς αποφυγή νέων αναζωπυρώσεων, ενώ από αέρος επιχειρούν σήμερα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διάνοιξη από προσωπικό και μηχανήματα του Στρατού σε δύσβατη περιοχή στο νοτιοδυτικό μέτωπο 

Προσωπικό και μηχανήματα του Στρατού τα οποία εργάστηκαν νυχθημερόν, έκαναν αρχική διάνοιξη σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς.

Η διάνοιξη έγινε σε απόσταση περίπου 1400 μέτρων από το μέτωπο ενώ οι κλίσεις φτάνουν το 30% με 35% ώστε να διευκολυνθεί η δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1 
  
 1