Eragon: Το Disney+ ετοιμάζει σειρά βασισμένη στα δημοφιλή βιβλία
Το Disney+ ετοιμάζει μία σειρά βασισμένη στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων του «Eragon».

Το Disney+ προσπαθεί να μεγαλώσει το πρωτότυπο περιεχόμενό του με παραγωγές που να μπορούν να κερδίσουν ένα ευρύ κοινό και να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Έτσι, το τελευταίο διάστημα, η γνωστή streaming πλατφόρμα έχει βάλει το χέρι της σε διάφορες περιπέτειες και IP που αφορούν τους έφηβους. Μία από αυτές είναι και η σειρά βιβλίων «Eragon».

Όπως αναφέρει το Variety και σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές που επικαλείται, το Disney+ ετοιμάζει μία live-action τηλεοπτική μεταφορά της σειράς μυθιστορημάτων για έφηβους του Christopher Paolini «The Inheritance Cycle». Το «Eragon» είναι το πρώτο από τα τέσσερα βιβλία αυτής της σειράς.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το περιοδικό, ο Paolini αναμένεται να είναι συν-σεναριογράφος στη σειρά, ενώ, ο Μπερτ Σάλκε θα είναι ο εκτελεστικός παραγωγός κάτω από την εταιρεία παραγωγής Co-Lab 21. Επίσης, την παραγωγή θα αναλάβει η 20th Century Television.

Η σειρά βιβλίων «The Inheritance Cycle» αφηγείται την ιστορία ενός αγρότη που ονομάζεται Eragon, ο οποίος ανακαλύπτει ένα αυγό που εκκολάπτεται σε έναν δράκο που ονομάζει Saphira. Μέσω του δεσμού τους και της βοήθειας του μέντορά του Μπρομ, ο Eragon μαθαίνει να είναι καβαλάρης Δράκων και γίνεται μέρος ενός αρχαίου τάγματος, που από καιρό θεωρούνταν ότι εξαφανίστηκε από τον κακό βασιλιά Γκαλμπατόριξ. Ο Eragon και η Saphira ξεκινούν ένα ταξίδι για να νικήσουν τον Γκαλμπατόριξ και να απελευθερώσουν τη γη της Αλαγαέσια από την τυραννία του.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς πρωτοδημοσιεύτηκε το 2002 πριν επανεκδοθεί από την Knopf το 2003. Ακολούθησαν τα «Eldest» το 2005, «Brisingr» το 2008 και «Inheritance» το 2011. Όλη η σειρά έχει αποδειχθεί απίστευτα δημοφιλές, με πάνω από 41 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Να σου υπενθυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μεταφορά του «Eragon» σε ταινία ή σειρά. Το 2006 είχε κυκλοφορήσει μία ομότιτλη ταινία με τον Ed Speleers ως Eragon, τη Rachel Weisz ως τη φωνή της Saphira, τον Jeremy Irons ως Brom και τον John Malkovich ως Galbatorix. Η ταινία έλαβε αρνητικές κριτικές και θεωρείται εμπορική επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office έναντι ενός προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ταινία δεν είχε καλή αποδοχή ούτε από τους φανς των βιβλίων. Μάλιστα, το 2021, οι θαυμαστές των βιβλίων άρχισαν να χρησιμοποιούν το hashtag #EragonRemake σε μια προσπάθεια να πείσουν τη Disney να δημιουργήσει μια νέα έκδοση της σειράς.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;