Αμετανόητος ο Άρης Πορτοσάλτε για την κριτική στον μουσικό της ΕΡΤ - «Θα με κρεμάσετε για τη γνώμη μου;»
Ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε να υποστηρίζει την κριτική του για την εμφάνιση του μουσικού της ΕΡΤ με βερμούδα και σαγιονάρα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρά την εξακρίβωση των όσων είχαν γίνει.

Ο Άρης Πορτοσάλτε βρέθηκε στο στόχαστρο, καθώς άσκησε δριμεία κριτική στον μουσικό της ΕΡΤ, Ιωάννη Στρατάκη, για την ενδυματολογική του εμφάνιση στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του σχολιασμού της φωτογραφίας που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τον μουσικό να περιφέρεται στο Προεδρικό Μέγαρο με βερμούδα και σαγιονάρα, ο κ. Πορτοσάλτε έκανε λόγο για «ντροπή προς το πολίτευμα», ενώ ακόμα δεν ήταν γνωστή η ιδιότητα του ανθρώπου που απεικονιζόταν.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε είχε αναφερθεί με βαριές λέξεις προς το πρόσωπο που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία. Στον αέρα της εκπομπής είχε αφήσει υπονοούμενα ότι μοιάζει με ένα γνωστό πρόσωπο του χώρου της δημοσιογραφίας. Όπως είχε πει:

«Αυτό είναι ντροπή, ντροπή για την ημέρα, ντροπή προς το πολίτευμα, ντροπή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να ξηλωθεί η φρουρά που επέστρεψαν σε αυτόν τον κύριο να μπει μέσα. Και επειδή ο άνθρωπος αυτός μοιάζει με κάποιον πρέπει να διευκρινίσει ποιος είναι. Αυτό είναι ντροπή. Τι να πω»

Σήμερα, και μετά την εξακρίβωση του ποιο ήταν το πρόσωπο της εικόνας, ο Άρης Πορτοσάλτε επανήλθε στο θέμα, χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τον μουσικό και εργαζόμενο της ΕΡΤ, αλλά ούτε από το πρόσωπο που είχε υπαινιχθεί πως απεικονιζόταν στη φωτογραφία. Μάλιστα, υποστήριξε την χθεσινή κριτική του λέγοντας:

«Εμείς χθες το πρωί σχολιάζαμε μία φωτογραφία. Δεν ξέραμε ούτε ποιος είναι, ούτε ονομάσαμε κάποιον άλλον που πιθανώς του έμοιαζε. Επαναλαμβάνω ότι μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο δεν κυκλοφορούμε με σαγιονάρα και βερμούδα. Τελεία»

Ενώ, συνέχισε στοχοποιώντας την αντιπολίτευση πως τον κατακρίνει και του «επιτίθεται» για την άποψή του. Συγκεκριμένα, είπε:

«Εγώ από χθες έχω στοχοποιηθεί άλλη μία φορά από αυτόν τον άθλιο μηχανισμό, ο οποίος όλως παραδόξως -πώς γίνεται ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ να ταιριάζει με τον μηχανισμό των ακροδεξιών-. Στοχοποιούμαι για την άποψή μου; Γι’ αυτό μη χώνεσαι, άσε με να πω αυτά που έχω να πω. Μη χώνεσαι! Φωνάζω γιατί με στοχοποιείτε»

Ενώ, ξέσπασε λέγοντας:

«Η γνώμη μου είναι ότι στο Προεδρικό Μέγαρο, είτε έχουμε δουλειά, είτε δεν έχουμε δουλειά δε μπαίνουμε με σαγιονάρα και βερμούδα. Θα με κρεμάσετε για τη γνώμη μου;» 

Η ανακοίνωση του «Σωματείου Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας» της ΕΡΤ

Η αναφορά του Άρη Πορτοσάλτε στον χθεσινό σχολιασμό του για την εμφάνιση του μουσικού έγινε και μετά από ανακοίνωση του «Σωματείου Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας» της ΕΡΤ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση, εξηγώντας την παρανόηση που προκλήθηκε από την φωτογραφία. Επίσης, ζήταγε από τα site και τις εκπομπές που αναφέρθηκαν στο θέμα με λάθος πληροφορίες να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, μέσα από την ανακοίνωσή του, το Σωματείο έκανε σαφές πως η φωτογραφία από το Προεδρικό Μέγαρο, που απεικονίζει καλεσμένο στη χτεσινή δεξίωση της Προέδρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με βερμούδα και σαγιονάρες, στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μουσικό της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, την ώρα που πηγαίνει να κάνει sound-check. Όχι την στιγμή της στη δεξίωσης δηλαδή, αλλά δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη της.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει, επίσης, πως παρά την έντονη ζέστη, όλοι οι μουσικoί της ΕΣΟ παρουσιάστηκαν στην Πρόεδρο και τους καλεσμένους της φορώντας σμόκιν και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ένδυσης, επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους θεσμούς και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση:

«Θεωρούμε ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε η φωτογραφία, θίγει το ήθος του συναδέλφου μας και πλήττει το κύρος της Ορχήστρας και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;