Το quidditch έγινε πραγματικό άθλημα και αλλάζει όνομα εξαιτίας της J. K. Rowling
Η Διεθνής Ένωση Quidditch αποκάλυψε την πρόθεσή της να αλλάξει όνομα στο άθλημα εξαιτίας των τρανσφοβικών σχολίων της J. K. Rowling.

To quidditch είναι ένα άθλημα που γεννήθηκε μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του «Harry Potter» και στη φαντασία της J. K. Rowling. Το άθλημα, όμως, έχει «μεταπηδήσει» στην πραγματική ζωή και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Ωστόσο, αλλάζει όνομα, προκειμένου να πάρει αποστάσεις τις «αντι-τρανς» τοποθετήσεις της συγγραφέα των βιβλίων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Quidditch ανακοίνωσε ότι το άθλημα πλέον αλλάζει όνομα και θα λέγεται Quadball. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή ονόματος είναι τόσο τα εμπόδια που βάζει η Warner Bros., ως παραγωγός της σειράς των ταινιών και κάτοχος των δικαιωμάτων των βιβλίων,καθώς και η επιθυμία τους να «πάρουν αποστάσεις» από την J. K. Rowling και τις «αντι- τρανς» θέσεις τις.

Η συγγραφέας των περιπετειών του Harry Potter έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια με τις τοποθετήσεις της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ταυτότητα φύλου και τις τρανσοφοβικές απόψεις, που έχει.

Συζητήσεις για την αλλαγή του ονόματος του αθλήματος είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν οι U.S. Quidditch και Major League Quidditch, οι διοργανώτριες αρχές του αθλήματος στην Αμερική, είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αλλάξουν όνομα και να το κατοχυρώσουν. Στη σχετική ανακοίνωσή τους τόνιζαν τις ευκαιρίες για χορηγίες και τηλεοπτική κάλυψη που έχαναν λόγω του ζητήματος των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο, οι συζητήσεις πήραν πάλι «φωτιά» όταν η Διεθνής Ένωση Quidditch ανέφερε τις «αντι-τρανς» θέσεις της J. K. Rowling ως το βασικό κίνητρο για την αλλαγή του ονόματος.

Σύμφωνα πάντα με την Ένωση, το νέο όνομα αναφέρεται τόσο στον αριθμό των θέσεων των παικτών στο Quidditch- φύλακας, κυνηγός, χτυπητές και ανιχνευτής- όσο και στο γεγονός ότι παίζεται με τέσσερις μπάλες. Το άθλημα έχει αρκετές ομοιότητες με τον τρόπο που παίζεται στα βιβλία.

Η μπάλα πρέπει να περάσει από ένα μεγάλο στεφάνι, οι παίκτες είναι πάνω σε ξύλα (αντί για ιπτάμενες σκούπες) και ένας παίκτης πρέπει να πιάσει τη χρυσή μπάλα. Η μπάλα δεν πετάει με τη δύναμη της μαγείας, αλλά είναι ένα μπαλάκι του τένις, κολλημένο πάνω σε κάποιον αντίπαλο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Quidditch, χιλιάδες άνθρωποι ασχολούνται με το άθλημα αυτό, σε πάνω από 40 χώρες.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1