Eurovision 2023: Επίσημο! Στην Βρετανία θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού
Το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Ιουλίου, η EBU ανακοίνωσε επίσημα πως η Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στην Μεγάλη Βρετανία και όχι στην Ουκρανία.

Και επίσημα, πριν από λίγη ώρα, η EBU ανακοίνωσε πως η χώρα που θα φιλοξενήσει και θα διοργανώσει την Eurovision 2023 είναι η Μεγάλη Βρετανία.

Η σχετική απόφαση έμοιαζε μονόδρομος από το βράδυ που οι Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania» χάρισαν τη νίκη στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision. Η χώρα, που βρίσκεται υπό την εισβολή της Ρωσίας, εισέπραξε μία μεγάλη υποστήριξη από τους Ευρωπαΐους και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ονειρευόταν να φιλοξενήσει η χώρα του τον διαγωνισμό τραγουδιού στη Μαριούπολη. Ωστόσο, ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία πριν από πέντε μήνες, στερεί την ευκαιρία αυτή.

Η EBU ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, πως και επίσημα η Eurovision 2023 δε θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία αλλά στη Βρετανία, τη χώρα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Τορίνο. Όπως δήλωσε ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού:

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχθηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;