Σχολεία: Κατανομές μαθητών στα ΓΕΛ - Οριστικοποίηση τμημάτων
Η οριστικοποίηση των τμημάτων που θα λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος 2022-2023 γίνεται από την Τρίτη, 19 Ιουλίου, μέχρι και την Παρασκευή, 22 Ιουλίου.

Από την Τρίτη, 19 Ιουλίου, και ώρα 13:00 έως την Παρασκευή, 22 Ιουλίου, και ώρα 23:59, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μπορούν να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των τμημάτων στα σχολεία που θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2022-23.

Η οριστικοποίηση αυτή γίνεται με την επιλογής της καρτέλας «Οριστικοποίηση τμημάτων», ώστε να εμφανιστούν όλες οι σχολικές μονάδες ΓΕ.Λ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα μπορούν να καταχωρίσουν τις εισηγήσεις τους προς τις Π.Δ.Ε. για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

Εάν από τον αριθμό των μαθητών/τριών προκύπτει ότι πρόκειται για ολιγομελές τμήμα, είτε σε τάξη είτε σε Ομάδα Προσανατολισμού, τότε στον αριθμό των οριστικοποιημένων τμημάτων θα πρέπει να καταχωριστεί η τιμή μηδέν και εν συνεχεία στο πεδίο «Εισήγηση προς Π.Δ.Ε.» οι Δ.Δ.Ε. επιλέγουν την τιμή «θετική», εάν η εισήγησή τους για την έγκριση του ολιγομελούς τμήματος προς την ΠΔΕ είναι θετική ή «αρνητική», εάν η εισήγησή τους είναι αρνητική.

Πιο αναλυτικά και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία της οριστικοποίησης των τμημάτων και των εισηγήσεων για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων, υπάρχουν στις οδηγίες χρήσης του διαχειριστικού περιβάλλοντος προς Διευθυντές/ντριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην αρχική σελίδα της εφαρμογής ή στον σύνδεσμο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/pdfs/files/e- eggrafes_odhgies_dnshs.pdf .

Οι Διευθυντές/ντριες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, θα πρέπει μέσω της εφαρμογής https://e- eggrafes.minedu.gov.gr/#/school να εγκρίνουν τα ολιγομελή τμήματα, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μετά τη σύνδεσή τους, μέσω των κωδικών του Π.Σ.Δ., οι χρήστες των Π.Δ.Ε. θα πρέπει να επιλέξουν «Έγκριση ολιγομελών τμημάτων ΓΕΛ», ώστε να εμφανιστούν όλες οι σχολικές μονάδες ΓΕ.Λ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους στις οποίες υπάρχουν ολιγομελή τμήματα προς έγκριση. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία της έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων υπάρχουν στις οδηγίες χρήσης του διαχειριστικού περιβάλλοντος προς Διευθυντές/ντριες Περιφερειακών Διευθύνσεων Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης στην αρχική σελίδα της εφαρμογής ή στον eggrafes_odhgies_pde.pdf .

Διάβασε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι

Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες και, συγκεκριμένα, μετά τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;