Φωτιά στην Πεντέλη: Οι οδηγίες των πνευμονολόγων προς τους πολίτες - Μάσκα & ενυδάτωση
Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάττα Τσικρικά, έδωσε συμβουλές για την προστασία των πολιτών από τη φωτιά στην Πεντέλη και την αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Πολλές κλήσεις από άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, έκανε γνωστό ότι έχει δεχθεί η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάττα Τσικρικά. Η φωτιά στην Πεντέλη μαίνεται για δεύτερη ημέρα με αρκετά σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και την ατμόσφαιρα στην περιοχή, αλλά και σε περιοχές νοτιότερα να είναι αποπνικτική.

Η κυρία Τσικρικά μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής για να μπορέσουν να προστατευθούν από την κάπνα που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, έδωσε έξι βασικές οδηγίες. Αυτές είναι:

  1. Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Δεν αποτελεί η ημέρα ευκαιρία για άθληση σε εξωτερικό περιβάλλον σε καμία περίπτωση.
  2. Αν χρειάζεται μετακίνηση, να γίνεται με αυτοκίνητο, στο οποίο τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά και ο κλιματισμός να χρησιμοποιείται με την επιλογή της εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα.
  3. Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμένουν σε εσωτερικό χώρο, σε δροσερό περιβάλλον.
  4. Να υπάρχει συνεχής ενυδάτωση. Αν χρειαστεί κάποιος να επιχειρήσει σε μέτωπο πυρκαγιάς, να φροντίζει να έχει πρόσβαση σε νερό. Να εφυγραίνει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του.
  5. Χρήση μάσκας για την προστασία από το τοξικό μείγμα σωματιδίων και αερίων, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
  6. Τα πάσχοντα από αναπνευστικά προβλήματα άτομα, να είναι σε διαρκή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους, ειδικά αν έχουν συμπτώματα βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένα πτύελα, ζάλη.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
4'
59 - 44
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;