Οι Τούρκοι διεκδικούν και το κοκορέτσι! -
Οι Τούρκοι διεκδικούν και το κοκορέτσι και κάπως έτσι ταιριάζει η φράση "καμιά ελπίδα"!

Πέρα από το Βόρειο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Κύπρο οι Τούρκοι εθνικιστές διεκδικούν και το κορέτσι. Από τραγούδια μέχρι τον καφέ, κι από γλυκά μέχρι φαγητά. Όλα τα διεκδικούν, καθώς για αυτούς είναι δικά τους και όχι ελληνικά!

Το αφήγημα της γειτονικής πλευράς λέει πως το τζατζίκι, το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί είναι τουρκικά γεύματα και εμείς οι “κακοί” Έλληνες τα έχουμε οικειοποιηθεί.

Το θέμα αυτό παίζει ψηλά στην ενημέρωση της Τουρκίας και σε όλα τα Μέσα… Κάπως έτσι δημιουργείται ακόμη ένας λόγος για πόλωση και μίσος εναντίων της Ελλάδας και των Ελλήνων. Την ίδια στιγμή πολλοί Τούρκοι επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για διακοπές. Ελληνικά νησιά για όλο τον πλανήτη, εκτός από τους Τούρκους που τα θέλουν δικά τους.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Show TV, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς μετά την σκληρή θεματολογία του προηγούμενου διαστήματος, έθεσε το θέμα ως εξής:

«Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε με τους σεφ και μας είπαν πως δεν θα αφήσουμε το κοκορέτσι στα χέρια των Ελλήνων!».

Μάλιστα, υπήρξε και ρεπορτάζ με Τούρκους πολίτες να λένε μπροστά στην κάμερα: «Toυς προκαλώ, είναι δικό μας. Ας έρθουν να δουν, εγώ φτιάχνω το καλύτερο. Δεν μας πήραν στην ΕΕ, τὠρα θα μας πάρουν και το κοκορέτσι;».

Άλλος πολίτης ανέφερε: «Ας έρθει ένας Έλληνας να φάμε μαζί κοκορέτσι. Όποιος φάει περισσότερο, τότε το κοκορέτσι θα είναι δικό του», ενώ τρίτος είπε: «To δικό μας το κοκορέτσι είναι άλλο, είναι υπέροχο. Πάνε και διεκδικούν το κοκορέτσι μας. Το κοκορέτσι είναι κάτι που έχει μείνει απο τους προγόνους μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;