Ιδέες για εναλλακτικές διακοπές για εσένα που ψάχνεις κάτι διαφορετικό
Οι καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις για να περάσεις αξέχαστες και ξεχωριστές διακοπές!

Παρόλο που είναι μέσα Ιουλίου, αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν κανονίσει ακόμα τις διακοπές τους. Κάτι η αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η ακρίβεια, αλλά και το πως πολλοί προορισμοί δεν έχουν πλέον διαθέσιμα καταλύματα, έχουν κάνουν πολλούς να ψάχνουν το τι θα κάνουν το φετινό καλοκαίρι.

Συνήθως, τις διακοπές τις έχουμε συνδυάσει με ένα νησί του Αιγίου ή του Ιουνίου, με την επιβίβαση σε ένα πλοίο και να χαλαρώνουμε σε μία παραλία. Όμως, υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι για να περάσεις τις διακοπές σου φέτος!

1. Camping

διακοπές

Είτε οργανωμένο, είτε ελεύθερο. Για το δεύτερο, θα πρέπει να τσεκάρεις τα νησιά και τις παραλίες στις οποίες επιτρέπεται το ελεύθερο camping. Για το πρώτο, θα πρέπει και πάλι να τσεκάρεις τη διαθεσιμότητα γιατί φέτος το καλοκαίρι αρκετοί θα είναι αυτοί που θα προτιμήσουν το camping ως μία πιο φθηνή εναλλακτική.

Πάρε, λοιπόν, τη σκηνή σου, το sleeping bag σου και όλα αυτά που χρειάζεσαι και ετοιμάσου για τις πιο χαλαρές και χαλαρωτικές διακοπές της ζωής σου. Σημείωση: μην πάρεις πολλά ρούχα και παπούτσια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα το περνάς στην παραλία με το μαγιό και την σαγιονάρα.

2. Γέμισε με αδρεναλίνη τις διακοπές σου

διακοπές

Συνδυάζει τις μοναδικές ομορφιές των νησιών με τα extreme sport. Οπότε, θα πρέπει να κοιτάξεις τα νησιά που φημίζονται για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν να προσφέρουν κάτι σε εσένα που αναζητάς την έκρηξη αδρεναλίνης. Αναρρίχηση στην Κάλυμνο, base jumping στη Ζάκυνθο, αναρρίχηση, πεζοπορία και motorcycling στη Μήλο και bungee jumping στην Κρήτη, είναι μερικές μόνο από τις extreme επιλογές που έχεις στα νησιά μας.

3. Εθελοντικές διακοπές

διακοπές

Βρες έναν οργανισμό που ταιριάζει στην ιδεολογία σου και σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Οι διακοπές αυτές δεν θα έχουν αίγλη και πολυτέλεια, ενώ θα απαιτούν και αρκετές ώρες εργασίας. Ωστόσο, είναι μία γεμάτη εμπειρία που θα σε φέρει σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, ένα boost για το βιογραφικό σου, καθώς και ένας τρόπος να προσφέρεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δώσεις ένα ποσό για την εγγραφή σου στο πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι πληρωμένα και κανονισμένα από τους υπεύθυνους της κάθε δράσης.

4. Αγροτουρισμός

Θα με ρωτήσεις τώρα τι είναι ο αγροτουρισμός…

Σύμφωνα, λοιπόν, με μία μικρή έρευνα πρόκειται για μία μορφή ήπιου τουρισμού κατά την οποία οι επισκέπτες μένουν σε αγρόκτημα και συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες. Σημείο αναφοράς των διακοπών σε ένα αγρόκτημα-ξενώνα είναι η άμεση επαφή του επισκέπτη με την αγροτική ζωή, τις καλλιέργειες, με την φύση, τη χλωρίδα και την πανίδα, κάτι το ιδιαίτερο για το μεγαλύτερο ποσοστό του σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη, κατοίκου αστικής περιοχής. Πέρα από την υποδοχή και τη φιλοξενία του επισκέπτη σε ένα περιβάλλον λιτό με τοπικό χαρακτήρα και όλες τις απαραίτητες ανέσεις, προβλέπεται και η ενεργή συμμετοχή του τουρίστα σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων.

Οπότε, μπορείς να βρεις το αγρόκτημα της επιλογής σου και στην περιοχή που εσύ θέλεις και να δοκιμάσεις έναν τελείως διαφορετικό και εναλλακτικό τύπο διακοπών.

5. Διακοπές στο βουνό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discover Pelion (@discover_pelion.gr)

Και ενώ όλοι θα επιδίδονται στην γνωστή μάχη της ξαπλώστρας, εσύ θα είσαι σε ένα δροσερό χωριδουδάκι σε κάποιο βουνό και θα κοιτάζεις την όμορφη θέα. Είναι η καλύτερη επιλογή για όσους δεν αντέχουν τη ζέστη και την πολυκοσμία, ενώ, επειδή για αυτούς τους προορισμούς το καλοκαίρι δε θεωρείται high-season, θα βρεις και αρκετά οικονομικά πακέτα διακοπών.

Επίσης, μπορείς να επιλέξεις και ξενοδοχεία που θα έχουν πισίνα για να κάνεις και τη βουτιά σου. Ή μπορείς να βρεις έναν προορισμό που είναι κοντά σε θάλασσες όπως το Πήλιο!

Δες ακόμα:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;