Μηχανογραφικό 2022: Τα 94 Τμήματα από τα οποία ΔΕΝ μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή
Μια από τις σοβαρότερες «παγίδες» του μηχανογραφικού είναι τα Τμήματα, τα οποία δεν έχουν αντίστοιχα και συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να πάρει μετεγγραφή. Ποια είναι αυτά όμως;

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού 2022 αποτελεί δύσκολο «γρίφο» για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2022, οι οποίοι καλούνται να το συμπληρώσουν και να το καταθέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, διεκδικώντας έτσι μια θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Στους φετινούς υποψηφίους συστήνεται μάλιστα να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς συμβούλους για να κάνουν τις τελικές επιλογές τους, καθώς θα πρέπει να προσμετρήσουν πολλές παραμέτρους πριν προχωρήσουν σε οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου.

Μηχανογραφικό 2022: Τα 94 Τμήματα από τα οποία δεν μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή (ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ)

Τα τμήματα που δεν είναι αντίστοιχα, είναι πάρα πολλά σε αριθμό (94 συνολικά) και καλό θα είναι να τα γνωρίζετε.

Μια από τις σοβαρότερες «παγίδες» του μηχανογραφικού είναι τα Τμήματα, τα οποία δεν έχουν αντίστοιχα και συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να πάρει μετεγγραφή. Ποια είναι αυτά όμως;

Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΙΕΚ της χώρας, το neolaia.gr σας παρουσιάζει, στο παρόν άρθρο, τις αντιστοιχίες των Τμημάτων ΑΕΙ για το ακαδ. έτος 2022 – 2023, σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Έχει μεγάλη σημασία να είναι ενήμεροι οι υποψήφιοι, τόσο για τα Τμήματα προς και από τα οποία μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή, αλλά κυρίως και για τα 94 Τμήματα από τα οποία, εφόσον εισαχθούν, δε θα μπορούν κατόπιν να ζητήσουν μετεγγραφή, καθώς είναι μη αντίστοιχα (δεν έχουν αντιστοίχηση με άλλα Τμήματα).

Η αντιστοιχία καθορίστηκε για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Για την Απόφαση ελήφθη υπόψη και η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που ελήφθη στην υπ’ αρ. 36/8-7-2022 συνεδρίαση του και διαβιβάστηκε στο ΥΠΑΙΘ, με το, υπό στοιχεία 28132 EJ/8-7-2022 έγγραφο του Προέδρου της Αρχής, με την οποία διατυπώθηκε η γνώμη της ΕΘΑΑΕ για τις αντιστοιχίες των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν ότι βασική προϋπόθεση για τη μετεγγραφή φοιτητή στις κατηγορίες μετεγγραφής με οικονομικά/κοινωνικά κριτήρια και αδελφών φοιτητών, είναι η συγκέντρωση των μορίων της βάσης μετεγγραφής του Τμήματος στο οποίο αιτείται τη μετεγγραφή ο φοιτητής. Αν θέλετε να μελετήσετε την εγκύκλιο του ακαδ. έτους 2021-2022 όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα κριτήρια, όλες τις προϋποθέσεις και την διαδικασία που ακολουθήθηκε έτσι ώστε να έχετε μια ιδέα για τις μετεγγραφές του νέου ακαδ. έτος 2022-2023, δείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

Τα τμήματα που δεν είναι αντίστοιχα, είναι πάρα πολλά σε αριθμό (94 συνολικά) και καλό θα είναι να τα γνωρίζετε. Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε να βρείτε τις αντιστοιχίες όλων των τμημάτων για να ξέρετε πού βαδίζετε.

Δείτε και τα 94 τμήματα που δεν έχουν αντιστοιχίες και άρα ούτε δυνατότητα μετεγγραφής στους ΠΙΝΑΚΕΣ εδώ, αλλά και στα παρακάτω στιγμιότυπα:

Δείτε εδώ την απόφαση για τις μετεγγραφές 2022 – 2023.

Πανελλήνιες 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το neolaia.gr ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υποψηφίων, δημοσιεύοντας τα θέματα, τις απαντήσεις, αλλά και τον σχολιασμό των θεμάτων μέσα από τη ροή του και την κατηγορία Πανελλήνιες 2022, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑΣυντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2022, τις βάσεις εισαγωγής 2022, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και επικαιροποιημένες εξελίξεις για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1