ΕΚΠΑ: Νέο e-learning με τίτλο «Πολιτική Ορθότητα και Κουλτούρα της Ακύρωσης»
ΕΚΠΑ: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο e-learning.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τα άκρως επίκαιρα φαινόμενα της πολιτικής ορθότητας και της κουλτούρας της ακύρωσης, τόσο μέσα από θεωρητικά κείμενα όσο και μέσα από πρακτικά παραδείγματα, προερχόμενα από τις αλληλεπιδράσεις με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την τέχνη, την επιστήμη και τον καθημερινό βίο.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, κατά την παρουσίαση των ορισμών της «πολιτικής ορθότητας» και της «κουλτούρας της ακύρωσης», θα περιγραφούν η γέννηση και η εξέλιξή τους και θα αναλυθούν οι τρόποι και οι λόγοι εκδήλωσής τους.

Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τις συνάψεις μεταξύ της πολιτικής ορθότητας και της κουλτούρας της ακύρωσης, καθώς και το πώς αυτές οι δύο σχετίζονται με το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ρόλο των Νέων Μέσων στην ανάδυση και τη διαμόρφωση αυτών των δύο φαινομένων. Τέλος, παρουσιάζονται οι θεωρητικές αντιρρήσεις ως προς αυτά τα φαινόμενα, καθώς και οι προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • αποφοίτους φιλολογικών, κοινωνικών, πολιτικών, καλλιτεχνικών, και επικοινωνιακών σπουδών με επιστημονικό ενδιαφέρον για τα επίκαιρα φαινόμενα της πολιτικής ορθότητας και της κουλτούρας της ακύρωσης,
  • όσους/όσες εργάζονται σε χώρους όπου η πολιτική ορθότητα ή η κουλτούρα της ακύρωσης παίζει άμεσο και σημαντικό ρόλο, όπως λόγου χάριν καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, και ούτω καθεξής,
  • όσους/όσες δραστηριοποιούνται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων διαφόρων μειονοτικών κοινωνικών ομάδων.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
14/10/2022

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
24/10/2022

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
3 Μήνες (50 ώρες)

  • Δίδακτρα (σε δόσεις): 238 €
  • Αριθμός δόσεων: 3
  • Ποσό δόσης: 79 €
  • Δίδακτρα (εφάπαξ): 221 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;