Ισπανία: Κατασχέθηκαν υποβρύχια drones μεταφοράς ναρκωτικών
Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν από το Μαρόκο στην Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία πως μετά από έρευνα διάρκειας 14 μηνών κατάφερε να συλλάβει οκτώ ύποπτους σε τρεις περιοχές της Ισπανίας, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας που κατασκεύαζαν υποβρύχια για εμπόρους ναρκωτικών. Συγκεκριμένα οι ύποπτοι συνελλήφθησαν στις περιοχές Κάντιθ, Μάλαγα και Βαρκελώνη, ενώ οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε κατάσχεση τριών υποβρύχιων drones που είχαν σχεδιαστεί προκειμένου να μεταφέρουν 200 κιλά ναρκωτικών στα Στενά του Γιβραλτάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που κατάσχεται ένα υποβρύχιο που δε χρειάζεται κάποιον χειριστή στο εσωτερικό του.  Τα συγκεκριμένα οχήματα επέτρεπαν στους εμπόρους ναρκωτικών να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών απομακρυσμένα φέρνοντας ναρκωτικά στην Ισπανία από το Μαρόκο.

Άλλωστε η Ισπανία αποτελεί σημαντικό κόμβο για τη μεταφορά ναρκωτικών από τη Βόρεια Αφρική, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαρόκο που είναι ένας κύριος παραγωγός κάνναβης. Παράλληλα, το Μαρόκο έχει και στενούς δεσμούς με πρώην αποικίες στη Νότια Αμερική, όπου ως γνωστόν παράγουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης. Έτσι, το περιβόητο Στενό του Γιβραλτάρ, πλάτους μόλις 15 χιλιομέτρων, είναι μία από τις αγαπημένες διαδρομές για λαθρέμπορους ναρκωτικών

Όσον αφορά τα υποβρύχια το ένα από τα τρία ήταν έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί, ενώ μαζί με τα υποβρύχια drones κατασχέθηκαν και έξι εναέρια drones, καθώς και €157.000 σε μετρητά.

Τα drones διέθεταν GPS και θεωρητικά οι ναρκέμποροι ήταν σε θέση να τα χειριστούν μέσω ενός tablet από οποιαδήποτε τοποθεσία ήθελαν στον κόσμο. Ένας εκ των οκτώ συλληφθέντων ήταν ένας πιστοποιημένος πιλότος ελικοπτέρων, ο οποίος είχε τις τεχνικές γνώσεις για την κατασκευή αυτών των drones.

Η αστυνομία εντόπισε και 13 διαφορετικούς τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τρέιλερ με διπλούς πάτους που μπορούσαν να μεταφέρουν έως και 800 κιλά φορτίου.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;