Κορωνοϊός: Κορύφωση του νέου κύματος στα μέσα Ιουλίου - Σημάδια πίεσης στο ΕΣΥ
Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησαν για το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μία νέα αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, που έχει προκαλέσει μία ιδιαίτερη ανησυχία. Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αλλά και η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις του στην αύξηση αυτή των κρουσμάτων, καθώς και την πίεση στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με όσα είπε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε ότι τα ημερήσια κρούσματα πως αναμένεται να φτάσουν τις 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η κορύφωση του πανδημικού αυτού κύματος θα γίνει στις 16-17 Ιουλίου. Όπως σημείωσε:

«Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου»

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ακόμη πως θα μπορεί να ακολουθήσει μια φάση αποκλιμάκωσης, τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος. Ο ίδιος πρότεινε τη λήψη ορισμένων μέτρων, όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. Όπως δήλωσε:

«Να μην φοβηθεί η Πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός»

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για πίεση στο σύστημα υγείας και είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non covid αρχίσαμε να τα κάνουμε covid. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών covid. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι»

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. Όπως ανέφερε:

«Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας, σώζει ζωές»

Να σημειωθεί πως σήμερα στις 10:30 είναι προγραμματισμένη έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Η ενημέρωση θα γίνει στα γραφεία του ΕΟΔΥ από τον πρόεδρό του και καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη, καθώς και τον α’ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;