Δύο σκέψεις για το «beef» Λάκη Γαβαλά - Σοφίας Χατζηπαντελή
Πώς ξεκίνησε η διαφωνία στα social media

Το παρόν άρθρο δεν έχει καμία πρόθεση να μιλήσει για «μαλλιοτράβηγμα» στη showbiz, δεν πρόκειται για κάποιο κίτρινο άρθρο σχολιασμού. Αντιθέτως πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα που αφορά, όχι μόνο τον κύριο Γαβαλά που έτυχε να αποτελεί το κύριο πρόσωπο της ιστορίας, αλλά και όλους όσους χρησιμοποιούν τη θέση τους για να προάγουν εσωτερικευμένο σεξισμό και αρνητική διάθεση για τους άλλους ανθρώπους.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Τη προηγούμενη Πέμπτη 30/6, η Σοφία Χατζηπαντελή δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια γυμνή φωτογραφία με λεζάντα «The Dress Code was business casual».

Εντός τη ημέρας, ο Λάκης Γαβαλάς επιδόθηκε σε μια σεξιστική επίθεση άνευ προηγουμένου στα σχόλια της συγκεκριμένης δημοσίευσης που μεταξύ άλλων ανέφερε «Αμφιβάλλω αν είσαι στοιχείο της μόδας με αυτή την εμφάνιση… Θα σε παρακαλούσα να σέβεσαι την γυναικεία σου ταυτότητα και ύστερα την σημασία της λέξης…μόδα»

Στη συνέχεια η Σοφία Χατζηπαντελή απάντησε το εξής:

«Πριν κρίνετε τον σεβασμό και την κατανόηση μου απέναντι στη μόδα, σας παροτρύνω να ξανασκεφτείτε τι σημαίνει μόδα, γιατί από αυτά που έχω δει το στυλ σας είναι πέρα για πέρα προσβλητικό και λάθος…»

Με τον κύριο Γαβαλά να συνεχίζει λέγοντας:

«Επειδή το προφίλ σου είναι δημόσιο, θα σε παρακαλούσα να συμπεριφέρεσαι σαν μια αληθινή γυναίκα της μόδας και να την σέβεσαι. Δεν ανέχομαι γυμνές φωτογραφίες ακόμα και αν είναι του Avedon στη δεκαετία του 80. Δεν θα έπρεπε να βγάζεις λεφτά με ψεύτικα φρύδια και γυμνές φωνογραφίες. Παρεμπίπτοντος εμένα με έχουν δημοσιεύσει σε 10 σελίδες του Γαλλικού VOGUE και σε άλλα διεθνή περιοδικά… η εμφάνιση σου δεν με εντυπωσιάζει».

Γιατί τόσο κακός κύριε Γαβαλά λοιπόν; Γιατί τέτοιο παραλήρημα εναντίον της Σοφίας Χατζηπαντελή;

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω του λόγους για τους οποίους ο κύριος Γαβαλάς πιστεύει ότι υπάρχει με σκοπό να «αστυνομεύει» τη μόδα και ακόμα και αν αποδεχτούμε ότι αυτός είναι ένας από τους ρόλους τους ως persona, παραμένει ακατανόητος ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασε την δυσαρέσκεια του.

Στη τελική δεν μας ενδιαφέρει αν του κύριου Γαβαλά δεν του αρέσουν οι γυμνές φωτογραφίες.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την επίθεση στη Δανάη Μπάρκα για φωτογραφία που ανέβασε με μαγιό η οποία σχολιάστηκε γιατί «προωθεί λάθος πρότυπα».

Και ενώ είδαμε τον κόσμο να αντιδράει και να στηρίζει την Μπάρκα βλέπουμε διάφορα μικροξεσπάσματα που αφορούν την εμφάνιση της γυναίκας στα κοινωνικά δίκτυα που κανείς θα έλεγε είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο, το MeToo, τις γυναικοκτονίες, κτλ. θα περίμενε κανείς να υπάρχει μια γενικότερη στήριξη και αποδοχή της γυναίκας σε όλες τις πτυχές της.

Άφωνο με αφήνει το γεγονός ότι ο κύριος Γαβαλάς που έχει «πιπιλήσει» τα αυτιά μας με την «προοδευτικότητά» του, ξαφνικά εκφράζεται με τρόπο απαράδεκτο, επικρίνοντας μια κοπέλα επειδή ανέβασε μια γυμνή φωτογραφία.

Κύριε Γαβαλά, καλό θα ήταν να προσέχετε τι γράφετε και πώς. Τα σχόλια και δη τα άσχημα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα δεν προσβάλλουν μόνο τον άμεσο αποδέκτη αλλά όλους όσους μπορούν να τα διαβάσουν.

Αν όντως είστε όσο προοδευτικός μας λέτε, αφήστε τις γυναίκες να κάνουν ότι θέλουν. Αφήστε τη μόδα ήσυχη. Αμφιβάλλω αν η ίδια σας είπε ότι χρειάζεται αστυνόμευση.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
  
  
  
 2