Τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή - Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Ηλεία και Αττική
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Αττική - Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Τρεις φωτιές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής μέσα σε λίγη ώρα σε Εύβοια, Ηλεία και Αττική, με την Πυροσβεστική να δίνει μεγάλη μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεσή τους.

Φωτιά στην Ηλεία

Σύμφωνα με το ilialive.gr, συναγερμός ξέσπασε στην Ηλεία, στην περιοχή Χάβαρι, με τις φλόγες να καίνε αγροτοδασική έκταση. Η φωτιά είναι κοντά στο χωριό, ωστόσο δεν απειλεί ακόμα κατοικημένη περιοχή και εκτείνεται σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Φωτιά στην Παιανία

Πυρκαγιά καίει και επί της οδού Αμπελώνος στην Παιανίας Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες καίνε χορτολιβαδική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάμπος Καρύστου Ευβοίας, ωστόσο χάρη στη άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος:

«Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τη φωτιά, την έχουν θέσει υπό έλεγχο και ήδη προσπαθούν να ελέγξουν και τις πιθανές αναζωπυρώσεις»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα με 8 οχήματα, 28 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου ενώ σε αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις και έριξαν νερό.

Παράλληλα βρέθηκαν εκεί υδροφόρα οχήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.

Σε ποιες περιοχές είναι αυξημένος σήμερα ο κίνδυνος για πυρκαγιές

Σημειώνεται πως σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Δ. Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Ν. και Αν. Κρήτη, Χίο και Αν. Μυτιλήνη.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;