Υπολογισμός μορίων 2022: Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα τους βαθμούς σας σε μόρια
Υπολογισμός μορίων 2022: Μετατροπή των βαθμών σε μόρια, γρήγορα και εύκολα απλά με ένα κλικ- Δείτε εδώ τη διαδικασία

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2022.

Ειδικότερα, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, λίγα λεπτά πριν τη 13:00 το μεσημέρι, οι καταστάσεις με τους βαθμούς αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας και περιέχουν τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία σας!

Υπολογισμός Μορίων 2022: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια (Online εφαρμογές)

Το neolaia.gr σας ενημερώνει για όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον υπολογισμό των μορίων.

Οι υποψήφιοι, κάθε χρόνο, αμέσως μετά την έκδοση των βαθμολογιών, μετατρέπουν τους βαθμούς τους σε μόρια. Τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο κάθε υποψήφιος, θα καθορίσουν σε ποια Σχολή/Τμήμα θα περάσει, μόλις βγουν οι Βάσεις Εισαγωγής (δηλαδή τα μόρια των Τμημάτων).

Το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία από την Τρίτη, 28-6-2022, ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα, μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Επισημαίνεται ότι φέτος ενδέχεται να διαφοροποιείται το σύνολο των μορίων για τα Τμήματα/Σχολές κάθε Επιστημονικού Πεδίου/Τομέα, καθώς διαφοροποιούνται και οι συντελεστές βαρύτητας όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του. 

Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα). 

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr. Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.

Υπολογισμός Μορίων 2022 μέσα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη υπηρεσία ανοίγει λίγο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι, για τον υπολογισμό μορίων 2022, οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιούν και την εφαρμογή της ΟΕΦΕ, η οποία είναι διαθέσιμη στο: https://www.oefe.gr/el/normal/credits-calculation_el.aspx

 

 

Υπολογισμός Μορίων 2022 μέσα από την εφαρμογή του ΟΕΦΕ.

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

  • Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.
  • Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.
  • Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1