ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι συναυλίες που περιμένουμε το καλοκαίρι του 2022
Το neolaia.gr ετοίμασε έναν πλήρη οδηγό με όλα όσα πρέπει να ξέρετε το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι. Σημειώστε ονόματα, ημερομηνίες και τοποθεσίες live εμφανίσεων, ώστε να εξασφαλίσετε έγκαιρα τα εισιτήριά σας για όσα από τα 32 μουσικά events περιλαμβάνονται στη λίστα.

Μετά από δύο «άνευρα» καλοκαίρια με τα πολιτιστικά δρώμενα σε «αναστολή», η μουσική βιομηχανία προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία και «επανεκκινεί» το μουσικό καλοκαίρι μέσα από συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Νομίζω οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι, καλά και τα live streaming events που είδαμε στις οθόνες μας, ωστόσο, η χειροπιαστή, συλλογική εμπειρία που προσφέρει μία καλοκαιρινή συναυλία, δύσκολα συγκρίνεται με οποιαδήποτε εικονική πραγματικότητα.

Το 2022 μας βρίσκει σε προσαρμογή με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ καλλιτέχνες και συγκροτήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους περιοδείες, παρουσιάζοντας παλαιότερες επιτυχίες τους και τραγούδια που γράφτηκαν τα μερόνυχτα των lockdowns, με την προσδοκία να συνδεθούν και πάλι, ζωντανά με το κοινό.

Μετά από ένα μεγάλο «διάλλειμα» και, με την εξέλιξη του κορωνοϊού να παραμένει ένας δύσκολος γρίφος, η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι μεγάλα ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας σκηνής, σε μία τεράστια μουσική γιορτή που θυμίζει προ – COVID εποχές.

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό που ετοίμασε το neolaia.gr με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το συναυλιακό καλοκαίρι του 2022. Σημειώστε ονόματα ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων, ημερομηνίες και τοποθεσίες εμφανίσεων, ώστε να εξασφαλίσετε έγκαιρα τα εισιτήριά σας και να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες που έλειψαν σε όλους. 

* Οι διοργανώσεις και συναυλίες είναι τοποθετημένες με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τα τέλη Μαΐου και φθάνοντας μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

ΜΑΪΟΣ 2022

ADD Festival στις 27 – 28 Μαΐου

Το πολυαναμενόμενο ADD Festival 2022 «εγκαινιάζει» το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι με τον πιο χορευτικό τρόπο: τη μεγαλύτερη γιορτή της ηλεκτρονικής γιορτής της Αθήνας. Φέτος, το ADD Festival μετατρέπεται σε διήμερο και η μουσική κυριολεκτικά δεν θα σταματήσει για 32 ώρες. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00 και η μουσική κλείνει στις 11.00.

Mε 40+ από τους πιο πιο περιζήτητους καλλιτέχνες της dance σκηνής, στο ADD θα δούμε μεταξύ άλλων τους Ancient Methods, τη Γαλλίδα DJ Anetha, τους επίσης Παριζιάνους Apollonia, τον «βασιλιά» της underground σκηνής του Βερολίνου, Ben Klock, αλλά και τους: DJ Shadow, Egyptian Lover, Floating Points, Francesco Del Garda, Hector Oaks, Hunee, I Hate Models, Kim Ann Foxman, KiNK Live, Kobosil, Massimiliano Pagliara, Pangaea, Pantha du Prince Live A/V, Petre Inspirescu, Planetary Assault Systems Live, Rebekah, Tiga, Traumer, Wallis.

Πού: Πειραιώς 260

Εισιτήρια: Η προπώληση έχει ξεκινήσει. Εισιτήριο 1 ημέρας: 49€, Προσφορά για 2 ημέρες: 89€, VIP 1 ημέρας: 79€, VIP 2 ημερών: 149€ 

King Gizzard & The Lizard Wizard στο Gagarin // 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου

Το συγκρότημα «φαινόμενο» από την Αυστραλία θα βρεθεί στη σκηνή του Gagarin στις 31 Μαϊου και 1 Ιουνίου 2022 για ένα ξέφρενο διήμερο που θα μείνει στη συναυλιακή ιστορία της πόλης. Σε μόλις 11 χρόνια καριέρας, έχουν κυκλοφορήσει 18 (!) studio albums, 10 live albums, 2 συλλογές και 2 eps. Κάθε νέα κυκλοφορία τους είναι και μια έκπληξη, καθώς ο ήχος τους αλλάζει διαρκώς: από το garage rock, την jazz, την folk και την ψυχεδέλεια ως την dream pop, το progressive και το thrash metal.

Αν υπάρχει μία λέξη που περιγράφει δίκαια την πορεία αυτών των τρελών Αυστραλών, είναι «συναρπαστική». Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα fan favorites (“Rattlesnake”, “People Vultures”, “I’m In Your Mind Fuzz”, “Sleep Drifter” κλπ) δεν θα λείπουν, θα γίνουν, όμως, και πολλές απροσδόκητες επιλογές από την πελώρια δισκογραφία τους.

Πού: Gagarin

Προπώληση: 28 ευρώ (early bird), 31 ευρώ, Ταμείο: 34 ευρώ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Η Beth Hart στο Θέατρο Βράχων – 4 Ιουνίου

Τρία χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στην Ελλάδα, η απόλυτη rock star και ερμηνεύτρια της blues, επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 για μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Γνωστή για τον δυναμισμό και το πάθος της επί σκηνής, η Hart μαγεύει με τις δυνατότητες της φωνής της και την αστείρευτη ενέργειά της, δημιουργώντας κάθε φορά μια ανεπανάληπτη συναυλιακή εμπειρία.

Ημερομηνία: Σάββατο 4 Ιουνίου

Πού: Θέατρο Βράχων Βύρωνα

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 32€, Ταμείο: 37€, Τα early bird εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί! 

Προπώληση: ticketservices.gr 

Περισσότερα για τη συναυλία της Beth Hart εδώ.

Οι Evanescence στο Θέατρο Πέτρας – 5 Ιουνίου

Οι Evanescence συμπεριέλαβαν την Αθήνα στην μεγάλη περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι και θα εμφανιστούν στις 5 Ιουνίου του 2022, στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, στο πλαίσιο του Ejekt Festival.

Το συγκρότημα που στιγμάτισε μία ολόκληρη γενιά με την αισθητική και τα κομμάτια του τύπου: «Bring Me to Life» και «My Immortal», επέστρεψε στις 26 Μαρτίου του 2021 με τον δίσκο, The Bitter Truth, το πρώτο άλμπουμ τους εδώ και μια δεκαετία. Αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Ejekt Festival, οι Evanescence έρχονται στη χώρα μας για μία μοναδική συναυλία, όπου θα παρουσιάσουν ζωντανά ένα best of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Πού: Θέατρο Πέτρας

Εισιτήρια: 43€, VIP 1: 326€, VIP 2: 186€

Περισσότερα για την εμφάνιση των Evanescence εδώ.

Οι Cigarettes After Sex στην Τεχνόπολη // 6 – 7 Ιουνίου

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Cigarettes After Sex επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από την αξέχαστη συναυλία τους στη Μαλακάσα το 2017, για να χαρίσουν στους θαυμαστές τους άλλες 2 μοναδικές συναυλίες.

Οι Cigarettes After Sex, είναι μια ambient pop κολεκτίβα που δημιουργήθηκε το 2008 με επικεφαλής τον τραγουδοποιό Greg Gonzalez και έδρα της το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Με επιρροές από Mazzy Star, Cocteau Twins και Red House Painters, η μουσική τους χαρακτηρίζεται από στοιχεία dream pop, ambient και slowcore.

Πού: Τεχνόπολη

Εισιτήρια: 29€

Bauhaus στην Πλατεία Νερού – 8 Ιουνίου

Το Release επέστρεψε δυναμικά και μια ματιά στο φετινό του πρόγραμμα θα σας πείσει. Μέσα στον Ιούνιο, θα φέρει όχι έναν, όχι δύο, αλλά έξι θρυλικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής -για όλα τα γούστα. Την αρχή θα κάνει η σπουδαία goth-rock μπάντα Bauhaus στις 8 Ιουνίου, με τους επιδραστικούς The Jesus And Mary Chain και τους «δικούς μας» dEUS.

Οι Bauhaus αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη μουσική σκηνή σχεδόν από το ξεκίνημά τους, το 1978 στο Northampton της Αγγλίας. Βλοσυροί και, ταυτόχρονα, εκθαμβωτικοί, έδωσαν στην post-punk εποχή έναν ακόμα πιο δυσοίωνο ήχο αλλά κι ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό όραμα. Ήταν rock, με ισχυρές δόσεις glam, funk, new wave, avant-garde, με επιρροές ακόμα και από το Reggae / Dub ρεύμα. Εκλεκτικοί, εξωστρεφείς, καινοτόμοι, εξερευνούσαν τα πάντα αδιαφορώντας για τις ετικέτες των μουσικοκριτικών και την εμπορική επιτυχία – που, παρόλα αυτά, υπήρξε μεγάλη για ένα συγκρότημα με τον δικό τους ήχο.

Πού: Πλατεία Νερού

Εισιτήρια: Presale 35€, ΑΜΕΑ 35€, VIP 100€ / Προσφορά διημέρου για Nick Cave + Bauhaus 70€ / Προσφορά διημέρου για Iggy Pop – Liam Gallagher + Bauhaus 70€

Οι Πυξ Λαξ στην Τεχνόπολη – 11 Ιουνίου

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους συναυλίας, οι Πυξ Λαξ θα βρεθούν στην Τεχνόπολη, για να αποδείξουν γιατί άντεξαν στο χρόνο και γιατί παραμένουν σταθερά οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού.

Πού: Τεχνόπολη

Εισιτήρια: Α’ Φάση προπώλησης 13€

Περισσότερα για την καλοκαιρινή περιοδεία των Πυξ Λαξ εδώ.

Bonobo, Caribou κ.α. στο Plissken 2022 // 12 – 13 Ιουνίου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PLISSKËN (@plisskenfest)

2 ημέρες, 4 stages, 40+ καλλιτέχνες: Headliners στο φετινό Plisskën θα είναι η «ψυχή» του downtempo BONOBO, από τα πλέον αγαπημένα και πολυαναμενόμενα acts, αλλά και ο πολυτάλαντος Καναδός CARIBOU, από τους σημαντικότερους δημιουργούς σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με ένα οπτικοακουστικό show που θα αναδείξει το μεγαλείο του.

Μοναδικές live εμφανίσεις από τη σύγχρονη ιέρεια της «fem rap» Princess Nokia, τον πολλά υποσχόμενο Βρετανό ράπερ Slowthai, την πρωτοποριακή Αμερικανίδα Dj Avalon Emerson, τη χαρισματική surf pop μπάντα Beach Bunny, τον Νορβηγό-φαινόμενο Boy Pablo, τον εντυπωσιακό underground ράπερ Jay Electronica, τον ασυμβίβαστο Εσθονό TOMM¥ €A$H και την εκρηκτική περσόνα Yves Tumor & Its Band.

Πού: Τεχνόπολη

Εισιτήρια: Α’ TIER 39€ το μονοήμερο / και προσφορά για το διήμερο στα 70€  

Dropkick Murphys, VIC, Rumjacks και Fundracar στο AthensRocks 2022 – 16 Ιουνίου

To φρέσκο μουσικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει με οικοδεσπότες συγκροτήματα που λατρεύει το ελληνικό κοινό και για πρώτη φορά θα συναντηθούν μαζί σε φεστιβαλική σκηνή. Οι Dropkick Murphys, Villagers of Ioannina City, The Rumjacks και Fundracar υπόσχονται ένα ατελείωτο μουσικό πάρτι στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πού: ΟΑΚΑ

Εισιτήρια: 45€ (Early Bird) 

Nick Cave, Mogwai και Fontaines D.C – 18 Ιουνίου

Το Release Athens θα έχει την τιμή να υποδεχτεί τους θρυλικούς Nick Cave & The Bad Seeds, ένα από τα πιο καθηλωτικά και συναρπαστικά live acts στον πλανήτη, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας τους μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η οποία θα τους φέρει ως headliners σε πολλά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Μαζί τους, οι σπουδαίοι Mogwai, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου τους album, που ήδη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, και οι Fontaines D.C., ένα από τα καλύτερα νέα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Πού: Πλατεία Νερού

Εισιτήρια: Presale 50€, ΑΜΕΑ 50€, VIP 160€ / Προσφορά διημέρου για Iggy Pop – Liam Gallagher + Nick Cave 90€ / Προσφορά διημέρου για Nick Cave + Bauhaus 70€

Περισσότερα για τη συναυλία Nick Cave & The Bad Seeds εδώ.

Parov Stellar στο Release Athens στην Πλατεία Νερού – 18 Ιουνίου

Το Release Athens 2022 υποδέχεται τον αγαπημένο Parov Stelar το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Ο διάσημος Αυστριακός καλλιτέχνης και η καταπληκτική μπάντα του θα μας χαρίσουν μία βραδιά αποθέωσης της διασκέδασης και του ασταμάτητου χορού, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μαζί του, το ουκρανικό δίδυμο που έχει κατακτήσει τον κόσμο της χορευτικής μουσικής, οι ARTBAT. (Περισσότερες πληροφορίες για τους ARTBAT παρακάτω)

Πού: Πλατεία Νερού

Εισιτήρια: Presale 35€, ΑΜΕΑ 35€, VIP 100€ / Προσφορά διημέρου για Parov Stelar + London Grammar 60€ / Προσφορά διημέρου για Parov Stelar + Pet Shop Boys 60€  

Οι ARTBAT στο Release Athens στην Πλατεία Νερού – 18 Ιουνίου

Οι ARTBAT δημιουργήθηκαν από τους Artur και Batish, δύο έμπειρους DJs και παραγωγούς της underground χορευτικής σκηνής του Κιέβου.

Το Release Athens υποδέχεται τους ARTBAT (Artur και Batish), το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Οι Ουκρανοί superstars της μελωδικής techno θα πλαισιώσουν τον Parov Stelar, στην πιο χορευτική βραδιά του φετινού φεστιβάλ.

Σε έναν χώρο με πραγματικά σκληρό ανταγωνισμό, οι ARTBAT κατάφεραν να ξεχωρίσουν από την πρώτη στιγμή, αφού η παρθενική τους κυκλοφορία, «Mandrake», γρήγορα μπήκε στα DJ sets των πλέον θρυλικών techno ονομάτων, όπως ο Richie Hawtin και ο Maceo Plex. Μέσα σε ένα χρόνο, εκτοξεύτηκαν στην κορυφή της χορευτικής μουσικής, έπαιξαν σε όλα τα μεγάλα dance events που πρέπει να παίξεις για να ανέβεις επίπεδο και κατέκτησαν την κορυφή των charts στο Beatport.

Ετοιμαστείτε για την απόλυτη, χορευτική εμπειρία του καλοκαιριού.

Περισσότερα για την εμφάνιση των ARTBAT εδώ.

Patti Smith Quartet στο Ηρώδειο – 25 Ιουνίου

Μία βραδιά με την Patti Smith στη σκηνή του Ηρωδείου που θα μας συγκινήσει με την άσβεστη φλόγα και τη μοναδική φωνή της.

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ροκ, η θρυλική, Patti Smith, έρχεται αυτό το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, για μια ανεπανάληπτη βραδιά, κάτω από την Ακρόπολη.

Ελάχιστες γυναίκες κατάφεραν να διαγράψουν την πορεία της, ακροβατώντας μεταξύ ποίησης και μουσικής, φθοράς και δημιουργίας. Η Smith υπήρξε πρώιμη ιέρεια του πανκ, αιώνια ρομαντική της νεοϋορκέζικης σκηνής του ’70, φίλη των μεγάλων μορφών της beat λογοτεχνίας, μούσα του φωτογράφου Robert Mapplethorpe. Πάνω από όλα, όμως, συνδύασε μοναδικά τον ποιητικό λόγο με τη μουσική, μέσα από μια σειρά ιστορικών album.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, θα βρεθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική συναυλία, με τραγούδια «ύμνους», όπως το «Because the Night», το «Dancing Barefoot», το αιώνια επαναστατικό «People have the power».

Έναρξη: 21:00
Προπώληση: viva.gr
Εισιτήρια: 50-125 ευρώ.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου  

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στις 27 – 28 Ιουνίου

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του ξεκινούν τις καλοκαιρινές συναυλίες και υπόσχονται να μοιραστούν μαζί μας τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα το φετινό καλοκαίρι, όπως ακριβώς μια καλή παρέα που δεν κοιτά ηλικίες, χρώματα και διακρίσεις.

Ο καλλιτέχνης υπόσχεται να μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει και να μας συστήσει και καινούργια, από το νέο του δίσκο «ΚΟΛΙΜΠΡΙ». Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν «μοιραζόμαστε», «εκφραζόμαστε» και «επικοινωνούμε» η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€, Εκπτωτικό: 12€

Προπώληση: ticketservices.gr

Πού: Κατράκειο 

Περισσότερες πληροφορίες για την καλοκαιρινή περιοδεία του Γιάννη Χαρούλη εδώ.

London Grammar, LP και Hooverphonic στο Release Athens στην Πλατεία Νερού – 27 Ιουνίου

Οι London Grammar έρχονται τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του Release Athens 2022. Η κορυφαία και πιο επιτυχημένη indie / dream pop μπάντα της εποχής μας θα πραγματοποιήσει την παρθενική της εμφάνιση στη χώρα μας, σε μια βραδιά που οι Έλληνες φανς τους περίμεναν χρόνια. Μαζί τους, η υπέροχη LP και οι αγαπημένοι Hooverphonic.

Η προπώληση για τη συναυλία των London Grammar έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 08/12, στις 11:00, προς 40€. Διατίθενται επίσης περιορισμένα VIP εισιτήρια, με αρχική τιμή τα 100€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα δύο διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:

  1. London Grammar & more tba (27/6/22, Πλατεία Νερού) + Pet shop Boys & more tba (30/6/22, Πλατεία Νερού) προς 70€ (κέρδος 15€)
  2. London Grammar & more tba (27/6/22, Πλατεία Νερού) + Parov Stelar & more tba (18/6/22, Πλατεία Νερού) προς 60€ (κέρδος 15€)

Διάθεση εισιτηρίων:

• Τηλεφωνικά στο 11876

• Online στα releaseathens.gr/ viva.gr

• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολις.

Περισσότερα για τη συναυλία των London Grammar εδώ.

Active Member – 28 Ιουνίου

Οι Active Member γιορτάζουν τριάντα χρονιά ενεργής δράσης τους με δύο συναυλίες στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πού: Μονή Λαζαριστών

Εισιτήρια: Α’ Φάση: 13 ευρώ, Β’ Φάση: 15 ευρώ, Γ’ Φάση: 17 ευρώ, Ταμείο: 20 ευρώ

MUSE, Yungblud και Nothing but Thieves – 29 Ιουνίου

Στις 29 Ιουνίου 2022 οι Muse θα επιστρέψουν στη σκηνή του EJEKT Festival με το νέο, εντυπωσιακό show τους. Γνωστοί για την εμμονή τους στην τελειότητα κάθε λεπτομέρειας του οπτικοακουστικού θεάματος που παρουσιάζουν, σε κάθε περιοδεία τους επιδιώκουν να παρουσιάσουν κάτι που το κοινό δεν έχει ξαναδεί, οδηγώντας την live εμπειρία σε νέα standards. Μαζί τους ο εκρηκτικός Yungblud, οι Βρετανοί rockers Nothing But Thieves και η «δική μας» Danai Nielsen.

Πού: OAKA

Εισιτήρια: VIP 175€, Α Ζώνη 110€, Β Ζώνη 58€

Thievery Corporation – 29 Ιουνίου

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Θεσσαλονίκη, για μία μοναδική -και άκρως χορευτική- συναυλία Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. Ένα τα πιο επιτυχημένα downtempo σχήματα, έχουν μείνει στην ιστορία για τις ζωντανές εμφανίσεις τους -κάτι που το ελληνικό κοινό μπορεί σίγουρα να επιβεβαιώσει. Όσες φορές και αν τους έχουμε δει live όμως, οι TC έχουν πάντα κάτι νέο να δείξουν στο κοινό τους, με μια φοβερή μπάντα και τραγουδιστές από κάθε κουλτούρα του πλανήτη.

Πού: Fix Factory Open Air, Θεσσαλονίκη

Εισιτήρια: 27€ 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

Iggy Pop και Liam Gallagher στην Πλατεία Νερού – 2 Ιουλίου

Το Σάββατο 2 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, θα γραφτεί ιστορία. Το Release Athens Festival 2022 υποδέχεται δύο αληθινούς θρύλους του rock’n’roll σε μια ανεπανάληπτη βραδιά. O Iggy Pop, μοναδικός και ασύγκριτος, επιστρέφει μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση του 2019 για να μας χαρίσει ένα greatest hits show γεμάτο από τη δική του αστείρευτη ενέργεια. O Liam Gallagher, φωνή και ψυχή των Oasis, έρχεται στην Ελλάδα ακριβώς τη στιγμή που η solo καριέρα του απογειώνεται.

Μαζί τους, οι Sleaford Mods, το τρομερό ντουέτο από το Nottingham, και οι The K’s, μία από τις πλέον ανερχόμενες indie-rock μπάντες της Βρετανικής σκηνής.

Πού: Πλατεία Νερού

Εισιτήρια: Προπώληση 50€, AMEA 50€, VIP 120€ / Προσφορά διημέρου για Iggy Pop – Liam Gallagher + Clutch 70€ / Προσφορά διημέρου για Iggy Pop – Liam Gallagher + Bauhaus 70€ / Προσφορά διημέρου για Iggy Pop – Liam Gallagher + Nick Cave 90€ 

Περισσότερα εδώ.

Viagra Boys στο Lunar Space – 4 Ιουλίου

Πέρα από πολύ επιτυχημένο όνομα μπάντας, οι Viagra Boys μπορούν να περηφανεύονται και για την πολύ επιτυχημένη πορεία τους την τελευταία δεκαετία, που άνοιξε το δρόμο για το μοναδικό στυλ τους, γνωστό και ως ugly gonzo post punk. Μία συναυλία που σίγουρα δεν θες να χάσεις αν αγαπάς την καλή, σύγχρονη punk μουσική.

Πού: Lunar Space, Open Air
Εισιτήρια: 20€

Fight or Flight Tour 2022: Οι Kaleo στην Τεχνόπολη – 6 Ιουλίου 2022

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 οι KALEO θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για μια ηλεκτρισμένη rock βραδιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Οι αγαπημένοι Ισλανδοί θα έχουν στις αποσκευές τους, τον πιο πρόσφατο δίσκο του συγκροτήματος κι όλα εκείνα τα τραγούδια που έκαναν το ελληνικό κοινό να τους λατρέψει.

To συγκρότημα σχηματίστηκε το 2012 στην Iσλανδική πόλη Mosfellsbær και μέσα σε λίγα χρόνια είδε τη φήμη του να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη, με τους κριτικούς να υποκλίνονται στο ταλέντο τους και να μιλούν για ένα νέο παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο. Μπολιάζοντας τις blues και rock n’ roll επιρροές τους με την απόκοσμα μαγευτική και βαθιά ατμοσφαιρική μουσική παράδοση της χώρας τους, οι KALEO έγιναν γρήγορα το next best thing στη rock μουσική βιομηχανία, με τη δημοφιλία τους να ξεπερνά τα στενά όρια της Ισλανδίας.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, οι Kaleo θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να συναντήσουν τους χιλιάδες Έλληνες φανς τους, σε μια βραδιά που θα σημαδέψει το συναυλιακό μας καλοκαίρι.

Εισιτήρια από από 38€. 

Πού: Τεχνόπολις Αθηναίων.

Περισσότερα για τη συναυλία των Kaleo εδώ.

Scorpions και Alice Cooper στο ΟΑΚΑ – 6 Ιουλίου

Οι Scorpions, το θρυλικό ροκ συγκρότημα, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, παρουσιάζουν το «Rock Believer» σε μια περιοδεία που θα τους φέρει και στην Αθήνα και θα είναι η πιο εντυπωσιακή συναυλία που θα παρουσιάσουν στο Ελληνικό κοινό. Παράλληλα, η ροκ συνάντηση της χρονιάς είναι γεγονός. Οι Scorpions με τον Alice Cooper έρχονται στην Ελλάδα, για δύο σπουδαίες ροκ συναυλίες σε μια αξέχαστη βραδιά. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Πού: ΟΑΚΑ

Εισιτήρια: Αρένα Όρθιων 38-50€, Αρένα Gold όρθιων/seated 80€/190€, ΑΜΕΑ: 28€, Κερκίδες Καθήμενοι 35-80€, A VIP: 120€ , B VIP: 100€

Νίκος Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο – 8 Ιουλίου

Στις 8 Ιουλίου 2022, μια «εφ’ όλης της ύλης» συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μια επετειακή συναυλία – γιορτή, με εκλεκτούς προσκεκλημένους από τους Φατμέ ως το Μουσικό κουτί!

Πού: Ηρώδειο

Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη 60€, Ζώνη Α΄ 50€, Ζώνη Β΄ 40€, Ζώνη Γ΄ 30€, ΑΜΕΑ 5€, Άνω Διάζωμα 25€, 20€, 15€, 10€, Φοιτητικό/ 65+/ Καλλ. Σωματείων 16€, 12€, 8€, Ανέργων/ Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€

Tiesto και Tyga στην Πλατεία Νερού // 8 – 9 Ιουλίου

Το Primer επιστρέφει δυναμικά με έναν superstar της dance, τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού Tiesto, και έναν superstar της αμερικανικής ραπ, τον Tyga. Τι κοινό έχουν αυτοί οι δύο; Ξέρουν πολύ καλά πώς να μας κάνουν να χορέψουμε μέχρι το πρωί. Bonus tip: Opening act του Tyga θα είναι η πλέον cult προσωπικότητα της ελληνικής τραπ, ο Sin Boy, στη μεγάλη επιστροφή του στη σκηνή.

Πού: Πλατεία Νερού

Εισιτήρια: Tyga (Day 1) 28€ και 70€ VIP, Tiesto (Day 2) 40€ και 110€ VIP, Διήμερο με 30% έκπτωση 48€

Ο Boris Brejcha στο Bolivar Beach Bar – 8 Ιουλίου

Ο star της dance electronica και πρωτοπόρος του high tech minimal, Boris Brejcha, επιστρέφει στο καθιερωμένο καλοκαιρινό του ραντεβού με το Bolivar, μαζί με τη συνδημιουργό της “FCKNG Serious”, Ann Clue, για να μας χαρίσουν μία αξέχαστη βραδιά στην παραλιακή, όπως παλιά.

Πού: Bolivar Beach Bar

Εισιτήρια: Είσοδος 18€, Κρατήσεις τραπεζιών από 250-500€ τα 6 άτομα

Οι Godspeed You! Black Emperor στο Ηρώδειο – 15 Ιουλίου

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα-φαινόμενο της διεθνούς post-rock σκηνής Godspeed You! Black Emperor έρχεται στην Ελλάδα για να μας παρουσιάσουν το πρωτοποριακό μουσικό σύμπαν, που μαγεύει εδώ και δύο δεκαετίες το φανατικό κοινό τους και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Σε μια υπερβατική συναυλιακή εμπειρία στο Ηρώδειο.

Πού: Ηρώδειο

Εισιτήρια: Κάτω Διάζωμα 60€, Ανω Διάζωμα 35€ – 50€, AMEA 25€

Οι Iron Maiden στο ΟΑΚΑ – 16 Ιουλίου

Οι Iron Maiden πρόσθεσαν άλλες έξι Ευρωπαϊκές ημερομηνίες στην περιοδεία «Legacy Of The Beast 2022», συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού Σταδίου, στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 2022. Το show, που έχουν ήδη δει σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και το έχουν αγκαλιάσει οι θαυμαστές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς πρόκειται για το πιο θεαματικό show στη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, με μια set list αγαπημένων κομματιών από τις προηγούμενες δεκαετίες, έρχεται στην Ελλάδα.

Πού: ΟΑΚΑ

Εισιτήρια: Τα εισιτήρια ξεκινούν από 45€

Περισσότερα εδώ.

Oι Moderat στο Ηρώδειο – 16 Ιουλίου

Οι Moderat στη σκιά της Ακρόπολης! Το γερμανικό supergroup της ηλεκτρονικής μουσικής θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο για μια και μοναδική ζωντανή εμφάνιση, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022. Στο Ηρώδειο θα παρουσιάσουν το νέο, εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show τους που θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την ως τώρα πορεία τους.

Πού: Ηρώδειο

Εισιτήρια: Κάτω Διάζωμα: Διακεκριμένη Ζώνη Α 85€, Διακεκριμένη Ζώνη Β 75€, Ζώνη Α 68€, Ζώνη Β 63€, Ζώνη Γ 55€, ΑμεΑ 30 €, Άνω Διάζωμα: Ζώνη Δ 43€, Ζώνη Ε 40€, Ζώνη ΣΤ 36€, Ζώνη Ζ 34€

Placebo @ 20 – 21 Ιουλίου

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία στη χώρα μας, οι Placebo επιστρέφουν για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η μπάντα του Μπράιαν Μόλκο και του Στέφαν Ολσντάλ θα επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις, μία σε Θεσσαλονίκη και μία σε Αθήνα, στο Θέατρο Γης την Τετάρτη 20 Ιουλίου και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 21 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Αυτή τη φορά, η διάσημη βρετανική μπάντα έρχεται με νέο υλικό – τον πρώτο δίσκο τους με πρωτότυπη μουσική εδώ και 7 χρόνια. Στις εμφανίσεις τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι Placebo θα έχουν στις αποσκευές τους τον νέο τους δίσκο με τίτλο: «Never Let Me Go».

Πού: Μονή Λαζαριστών (20/07) / Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (21/07)

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 48 ευρώ, Golden Area (περιορισμένος χώρος μπροστά στη σκηνή): 88 ευρώ 

Για τα Φυσικά Σημεία Προπώλησης και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια, δείτε εδώ.

Slipknot και Sepultura στην Πλατεία Νερού – 23 Ιουλίου

Tο Release Athens υποδέχεται τους τεράστιους Slipknot, μία από τις κορυφαίες μπάντες του σκληρού ήχου την τελευταία 25ετία σε ολόκληρο τον κόσμο, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού, σε ένα μοναδικό, ισοπεδωτικό show! Μαζί τους, οι θρυλικοί Βραζιλιάνοι Sepultura σε ένα lineup που υπόσχεται να κλείσει το φεστιβάλ με καταιγιστικό τρόπο.

Πού: Πλατεία Νερού

Εισιτήρια: Presale 60€, ΑΜΕΑ 60€, VIP 150€ / Προσφορά διημέρου για Slipknot + Clutch 85€ / Προσφορά διημέρου για Slipknot+ Sabaton 90€ / Προσφορά διημέρου για Slipknot+ Judas Priest 90€ 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Marcus and Martinus στη Μονή Λαζαριστών – 6 Αυγούστου

Μία συναυλία που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι νεαρότερες ηλικίες είναι αυτή των Marcus and Martinus. Το μεγαλύτερο pop φαινόμενο της Σκανδιναβίας, και όχι μόνο, επιστρέφει στη χώρα μας, αυτή τη φορά για μια εμφάνιση στη Βόρεια Ελλάδα.

Πού: Μονή Λαζαριστών

Εισιτήρια: 45€, Golden Standing 88€

Ο $NOT στον Βοτανικό – 29 Αυγούστου

Ο Αμερικανός ράπερ, αγαπημένος της GEN-Z και με φανατικούς θαυμαστές, θα βρεθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, για να αποδείξει στο ελληνικό κοινό γιατί είναι από τα πιο ανερχόμενα ονόματα της ραπ σκηνής αυτή τη σκηνή.

Πού: Votanikos Live

Εισιτήρια: 19€

Οι Πυξ Λαξ στην Τεχνόπολη – 30 Αυγούστου

Στις 30 Αυγούστου 2022, οι Πυξ Λαξ θα «κλείσουν» την καλοκαιρινή τους συναυλία, η οποία -μεταξύ άλλων- θα τους ταξιδέψει και στην Τεχνόπολη τον Ιούνιο, όπως είδαμε παραπάνω, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής.

Πού: Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Αιγάλεω

Εισιτήρια: Α’ Φάση προπώλησης 13€

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 8 
 1 
 1 
 2 
 1