Τζανάκης - Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται κορύφωση του νέου κύματος - Τα κρούσματα θα φτάσουν τις 30.000
Ο καθηγητής Πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για την αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και στο πότε θα δούμε την κορύφωση του νέου κύματος.

Ο καθηγητής Πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκανε λόγο για αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ, ανέφερε πως τα μοντέλα του δείχνουν μεταξύ 17.000 και 22.000 κρούσματα κορωνοϊού για σήμερα.

Στις αιχμές του πανδημικού κύματος, τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν 30.000 όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου:

«Χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς»

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι. Όπως είπε:

«Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250»

Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη δόση, παροτρύνει όσους είναι άνω των 60 ή έχουν συνοδά νοσήματα να το κάνουν και όσους είναι μεταξύ 50 και 60 να το σκεφτούν. Όπως τόνισε:

«Κάτω από 50, όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις ή τρεις δόσεις συν νόσο και δεν έχει σοβαρά προβλήματα ή έχει καλά ρυθμισμένα συνοδά νοσήματα, μια υπερτασούλα, λίγο θυρεοειδή, κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να έρθει να κάνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχει πουθενά, κανένα εύρημα που να λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια ωφέλεια εξ αυτού»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;