Πανελλήνιες 2022: Πώς να υπολογίσεις online τα μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Υπολόγισε τα μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου η αγωνία των μαθητών και των μαθητριών που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες 2022 τελείωσε, αφού ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες του. Περίπου 100.000 μαθητές είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής στις φετινές Πανελλήνιες 2022 και έφτασε επιτέλους η ώρα να μάθουν τη βαθμολογία τους.

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, λίγα λεπτά πριν τη 13:00 το μεσημέρι, οι καταστάσεις με τους βαθμούς αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας και περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών, σειρά έχει ο υπολογισμός των μορίων που συγκέντρωσε η εκάστοτε μαθήτρια ή ο εκάστοτε μαθητής, προκειμένου να καταθέσει το μηχανογραφικό του/της.

Όλοι οι υποψήφιοι και όλες οι υποψήφιες μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Συμπληρώστε τον 8-ψήφιο κωδικό υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου και τα 4 κεφαλαία αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και πατήστε “Είσοδος”.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία σας

Σημειώνεται πως όσοι υποψήφιοι και όσες υποψήφιες έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα, μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

H ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται, εκτός απροόπτου, να γίνει τις επόμενες μέρες, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν όλα τα βαθμολογικά στοιχεία για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν, για πρώτη φορά φέτος για τις Πανελλήνιες 2022, με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και ανακοινώθηκαν με την Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 (Β΄5399) Υπουργική Απόφαση.

Αναλυτικότερα, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

  • ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.
  • Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.
  • Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Το ΥΠΑΙΘ προκειμένου να βοηθήσει τους υποψήφιους και τις υποψήφιες στο υπολογισμό των μορίων μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, έθεσε για ακόμη μία χρονιά σε λειτουργία την εφαρμογή markcalc.it.minedu.gov.gr.

Μπορείτε να υπολογίσετε δωρεάν τα μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ εδώ.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Το neolaia.gr είναι δίπλα στους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, δημοσιεύοντας προτεινόμενα θέματα πολύ πριν την έναρξη των Πανελληνίων, αλλά και τα θέματα που «έπεσαν» στις εξετάσεις, τις απαντήσεις και τους σχολιασμούς τους. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2022, τις βάσεις εισαγωγής 2022, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και επικαιροποιημένες εξελίξεις για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

Το neolaia.gr εύχεται καλή σταδιοδρομία σε όλους και όλες τους/-τις υποψηφίους.

Πηγή εικόνων: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2