Σαρηγιάννης - Κορωνοϊός: Τα ημερήσια κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 20.000 μέχρι τις 15 Ιουλίου
Για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τις 15 Ιουλίου έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής έκανε λόγο για σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα μοντέλα του. Ο καθηγητής τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.

Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία. Σε αυτό προστίθενται και τα μέτρα που έχουν χαλαρώσει και τις τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε και για την έλλειψη μαζικής δειγματοληψίας αυτή τη στιγμή στη χώρα, οπότε δεν υπάρχει εξακριβομένη γνώση του τη συμβαίνει ακριβώς επιδημιολογικά. Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα τεστ μπορούν να σταματήσουν νωρίτερα μία διασπορά, καθώς ο ασθενής θα ξέρει αν νοσεί ή όχι από κορωνοϊό οπότε θα αυτοπεριοριστεί, χωρίς να μεταδώσει τον ιό και σε άλλα άτομα.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα κρούσματα πιθανόν να είναι περισσότερα, καθώς δεν πραγματοποιούνται όσα δειγματοληπτικά τεστ γίνονταν τον χειμώνα. Ενώ τόνισε, πως με δεδομένο την χαλάρωση των μέτρων και τον δείκτη μεταδοτικότητας θα μπορούσε να είναι και διπλάσια τα πραγματικά κρούσματα.

Όπως ανέφερε στον αέρα του ΣΚΑΪ, με τα τεστ που γίνονται αυτή τη στιγμή αναμένονται τα κρούσματα να φτάσουν τα 20.000 ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Καταλήγοντας, ο καθηγητής συνέστησε τη χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;