Σκρέκας: Πότε θα απεικονιστεί στους λογαριασμούς η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής;
Από πότε θα δουν οι καταναλωτές την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα;

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρας, καταργείται από 1η Ιουλίου, η ρήτρα αναπροσαρμογής, με τους παρόχους να πρέπει να ανακοινώσουν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα. Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε το πρωί της Κυριακής για το νέο αυτό μέτρο, αλλά και το πότε θα δουν οι πολίτες τις αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η μείωση στους λογαριασμούς αναμένεται να φανεί από την 1η Αυγούστου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

«Η ρήτρα μειώνεται από 1η Ιουλίου. Η απεικόνιση στους λογαριασμούς θα εμφανιστεί από 1η Αυγούστου» 

Ο υπουργός Ενέργειας εξήγησε πως οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα, ξεκάθαρα και με διαφάνεια να διαλέγουν πλέον τον πάροχο με την οικονομικότερη τιμή.

Η αλλαγή προμηθευτή θα γίνεται πλέον αζημίως, χωρίς πέναλτι και ρήτρες, με οριζόντια νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να δοθεί η απόλυτη ευελιξία στα νοικοκυριά.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στο έμμεσο πλαφόν στη λιανική, με το οποίο, όπως εξήγησε, απορροφάται η αύξηση σε ποσοστό από 82% έως 100% για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και είτε πρόκειται για κύρια είτε για δευτερεύουσα κατοικία.

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι η επιδότηση του κράτους και του ταμείου ενεργειακής μετάβασης δεν ήταν πάντα εμφανής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος εξήγησε παράλληλα πως πλέον οι προμηθευτές υποχρεώθηκαν να εμφανίζεται δίπλα ακριβώς στο πληρωτέο ποσό. Όπως σημείωσε:

«Δίνουμε περίπου 300 με 400 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι έλληνες καταναλωτές»

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών. Μάλιστα, τόνισε ότι έως το απόγευμα του Σαββάτου είχαν υποβληθεί 300.000 αιτήσεις. Από αυτές, οι 200.000 έχουν οριστικοποιηθεί.

Όπως είπε πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα, το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας για την ανακύκλωση συσκευών και εκτίμησε ότι θα ωφεληθούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;