Γεωργιάδης: Τι δήλωσε για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για πώς θα αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και μίλησε για την ρήτρα αναπροσαρμογής. Όπως είπε, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί η αναστολή της στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τον Ιούλιο και για έναν χρόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής δε θα ισχύει στην Ελλάδα. Όπως συμπλήρωσε, αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επανέλθουν σε επίπεδα προ κρίσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, επίσης, ότι με νέα τη ρύθμιση αφαιρείται αυτομάτως η ρήτρα αναπροσαρμογής από τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ελληνικό μοντέλο έως τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του φυσικού αερίου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα τρέχει πολύ γρήγορα και ο σταθμός LNG στη Ρεβυθούσα επιτρέπει στην Ελλάδα να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες LNG. Πρόσθεσε ακόμη ότι η εξάρτηση της Ελλάδας σε ρωσικό φυσικό αέριο είναι σχετικά μικρή και πως ήδη από φέτος το χειμώνα μέσω Ρεβυθούσας «θα έχουμε επαρκείς ποσότητες».

Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι δεν έχει κλείσει καμία και όσες μπορούν να λειτουργήσουν, λειτουργούν και θα λειτουργούν στο μάξιμουμ.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως τον χειμώνα που έρχεται, ο καθένας στην Ευρώπη «θα κάψει ό,τι βρει» αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι καλό για τους στόχους που έχουν τεθεί για την κλιματική αλλαγή. Όπως είπε:

«Ο χειμώνας του 2022-2023 θα είναι ένας χειμώνας στην Ευρώπη που ο καθένας θα κάψει ό,τι βρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα για να το πω λαϊκά. Δεν είναι καλό, θα μας πάει πίσω στους στόχους της κλιματικής αλλαγής»

Ενώ, πρόσθεσε ότι στην επείγουσα κατάσταση που δημιουργεί ο πόλεμος, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1