Διάγγελμα Μπάιντεν: «Η υγεία και η ζωή των γυναικών αυτής της χώρας βρίσκονται σε κίνδυνο»
Οργισμένος ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του με αφορμή την ανατροπή του συνταγματικού δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που καταργεί και ανατρέπει την ιστορική συνταγματική απόφαση Roe v Wade, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα για άμβλωση, ο Τζο Μπάιντεν προέβη οργισμένος σε ένα διάγγελμα, όπου τοποθετήθηκε επί του θέματος και τέθηκε ξεκάθαρα κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ακυρώνει το δικαίωμα στην άμβλωση είναι ένα «τραγικό λάθος» και το αποτέλεσμα «εξτρεμιστικής ιδεολογίας».

«Η υγεία και η ζωή των γυναικών αυτής της χώρας βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο», δηλώνει ο Δημοκρατικός πρόεδρος σε ομιλία του στον απόηχο της ιστορικής δικαστικής απόφασης, εκφράζοντας λύπη γι’ αυτή τη «θλιβερή ημέρα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελούν εξαίρεση παγκοσμίως.

Ο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση να συνεχιστεί ειρηνικά ο αγώνας και να προασπιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση και όλες τις άλλες «προσωπικές ελευθερίες», καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που προαναγγέλλονται δύσκολες για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Παράλληλα, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973 για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση αποτελεί μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Σάστισμα: η ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση σηματοδοτεί μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τα θεμελιώδη δικαιώματα. Η Γαλλία θα συνεχίσει να είναι έτοιμη να τα υπερασπιστεί», έγραψε η Κολονά με ανάρτηση στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την είδηση σχολίασε στο Twitter και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την επέκρινε κάνοντας λόγο για επίθεση σε θεμελιώδεις ελευθερίες εκατομύρια Αμερικανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;