Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα και για ποια ΑΦΜ - Όλες οι ημερομηνίες

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα και για ποια ΑΦΜ - Όλες οι ημερομηνίες

    Ενημερώνομαι Επικαιρότητα    
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα και για ποια ΑΦΜ - Όλες οι ημερομηνίες
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης - Όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Ανοίγει σήμερα (21/6) η πλατφόρμα allazosyskevi για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, «η επιδότηση θα ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού». Παράλληλα, θα κυμαίνεται από 135 ευρώ έως τα 710 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής».

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει σήμερα το μεσημέρι. Συγκεκριμένα το αργότερο ως τις 5 το απόγευμα θα έχει ανοίξει.

Όσοι δικαιούνται την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών. Η διαδικασία για την αίτηση είναι απλή, καθώς το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο.

Για να υποβάλλει αίτηση ένα φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να:

διαθέτει υποχρεωτικά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, καθώς και έγκυρους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων γίνεται η ταυτοποίησή του, έχει υποβάλει κατά το φορολογικό έτος 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), είτε ως ΥΠΟΧΡΕΟΣ ατομικής ή κοινής δήλωσης, είτε εμμέσως ως «ΣΥΖΥΓΟΣ/ΜΣΣ1» σε περίπτωση κοινής δήλωσης. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να έχει εκκαθαριστεί.

Oι αιτήσεις με ΑΦΜ

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανά ΑΦΜ

21/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1 & 2
22/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1234
23/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 123456
24/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 12345678
25/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1234567890

Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Όλα τα στοιχεία αντλούνται και διασταυρώνονται αυτόματα από άλλους φορείς. (ΑΑΔΕ & ΔΕΔΔΗΕ). Απαιτούνται μόνο οι κωδικοί taxisnet και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας που θα δηλωθεί στην αίτηση. Κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει μόνο μια αίτηση για κάθε κατοικία.

Τα κριτήρια είναι:

Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος της οικογένειας
Η ύπαρξη μέλους ΑΜΕΑ στην οικογένεια
Η ύπαρξη μονογονεϊκής οικογένειας
Ο αριθμός των εξαρτώμενων μελών
Οι ωφελούμενοι που θα προκύψουν με βάση τη σειρά κατάταξης δεν θα λάβουν στα χέρια τους χρηματικό ποσό αλλά ένα ψηφιακό κουπόνι . Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε μία συσκευή, συνεπώς ο μέγιστος αριθμός κουπονιών που μπορεί να λάβει ένας ωφελούμενος είναι τρεις (3).

Το ύψος της επιδότησης

Για το ύψος της επιδότησης ορίζονται τρεις κατηγορίες ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα:

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ και θα λάβουν επιδότηση 50%
Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ και θα λάβουν επιδότηση 45%
Στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και θα λάβουν επιδότηση 35%
Στην τέταρτη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας από 20.000 ευρώ και άνω και θα λάβουν επιδότηση 30%

Τα στοιχεία που έχει το κουπόνι

  • Ένας μοναδικός κωδικός (Voucher ID)
  • Το όνομα και ΑΦΜ του ωφελούμενου του κουπονιού, καθώς και το επιβεβαιωμένο κινητό στο οποίο αποστέλλονται τα μηνύματα και οι κωδικοί μίας χρήσης.
  • Την κατηγορία της συσκευής που αφορά η συγκεκριμένη επιταγή. (κλιματιστικό, ψυγείο)
  • Το ποσοστό ενίσχυσης και τη μέγιστη ονομαστική της αξία.
  • Τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί στην αντίστοιχη αίτηση.

Εκτιμάται ότι η έκδοση των κουπονιών θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 3-4 εβδομάδες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς έως τις 16/9/2022.

Δίνοντας το κουπόνι στον έμπορο, ο πολίτης καλύπτει ένα μέρος της τιμής του, οπότε θα πρέπει να εξοφλήσει με δικά του μέσα, μετρητά, κάρτα, δόσεις κλπ., μόνο την υπολειπόμενη αξία, δηλαδή ο πολίτης πληρώνει μόνο τη διαφορά για την απόκτηση των συσκευών της επιλογής του.

Δες ακόμη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 4 
  
  
  

ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

Μη χάνεις χρόνο, στείλε το άρθρο σου με την παρακάτω φόρμα ή στο ίνφο παπάκι neolaia.gr!

Γιατί να στείλεις το άρθρο σου στο neolaia.gr!

Είσαι φοιτητής; Διάβασε τους λόγους για να στέλνεις τα άρθρα σου στο neolaia.gr και ανυπομονούμε να διαβάσουμε κι εμείς εσένα!
  1. Γράψε για το #1 ψηφιακό στέκι της νεολαίας. Το neolaia.gr, ένα αυθεντικά νεανικό site, αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους νέους ηλικιών 18-24.
  2. Εντυπωσίασε τους φίλους σου, αλλά και τους μελλοντικούς σου εργοδότες! Δεν είναι και λίγο το να πάρει το άρθρο σου έγκριση, να ανέβει και να σκίσει στο neolaia.gr!
  3. Θα ακουστείς. Με μερικά εκατομμύρια αναγνώσεις το μήνα, το κείμενό σου θα διαβαστεί από χιλιάδες ανθρώπους. Θα βρεις την κατηγορία που σου ταιριάζει!
  4. Multimedia δυνατότητες. Ναι, η βασική υποστηριζόμενη μορφή περιεχομένου είναι το κείμενο, αλλά ποτέ δε λέμε όχι σε καλές φωτογραφίες ή βίντεο!
  5. Πες την άποψή σου. neolaia.gr σημαίνει πολυφωνία και όλες οι απόψεις έχουν θέση εδώ. Μοναδικό κριτήριο είναι το χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο.
  6. Δημιούργησε φανατικούς αναγνώστες! Στέλνοντας τακτικά περιεχόμενο, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό, το οποίο θα διαβάζει, θα κάνει like, θα κάνει share, αλλά και θα σχολιάζει τα άρθρα σου.
  7. Το μήνυμά σου θα φτάσει μακριά. Με περισσότερα από 60,000 likes στο facebook, η κάθε δημοσίευση φτάνει σε δεκάδες χιλιάδες μάτια στη στιγμή.
  8. Και όταν λέμε μακριά, δε μένουμε μόνο στο facebook. Περισσότεροι από 25,000 υποστηρικτές στο Google+, περισσότεροι από 5,000 στο twitter και η social παρουσία του neolaia.gr δεν τελειώνει εκεί.
  9. Γίνε τακτικός συντάκτης του site! Η ομάδα του site (aka το #neolaiaTeam) ανανεώνεται συνεχώς. Στέλνοντας άρθρα θα μας γνωρίσεις και σίγουρα υπάρχει προτεραιότητα για κάποιον που ξέρουμε πως γράφει!