Πολ Χάγκις: Συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση ο οσκαρικός σκηνοθέτης
Ο οσκαρικός σκηνοθέτης της ταινίας Crash», Πολ Χάγκις, συνελήφθη στην Ιταλία μετά από κατηγορία γυναίκας για σεξουαλική επίθεση.

Σαν βόμβα έσκασε το βράδυ της Κυριακής η είδηση της σύλληψης του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Πολ Χάγκις από τις ιταλικές αρχές. Η σύλληψη από τις αρχές έγινε μετά από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας, στη νότια Ιταλία.

Ο 69χρονος Καναδός σκηνοθέτης βρισκόταν στην Ιταλία για ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που αναμένεται να αρχίσσει την Τρίτη στο Οστούνι, μια τουριστική πόλη στην Απουλία. Μετά τη σύλληψη, η δικηγόρος του Χάγκις, Priya Chaudhry, εξέδωσε δήλωση στην οποία υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης είναι «εντελώς αθώος». Όπως αναφέρει η δήλωση της δικηγόρου:

«Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, δεν μπορώ να συζητήσω τα στοιχεία.

Τούτου λεχθέντος, είμαι βέβαιη ότι όλοι οι ισχυρισμοί θα καταπέσουν. Είναι εντελώς αθώος και πρόθυμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, ώστε η αλήθεια να αποκαλυφθεί γρήγορα»

Σο περιοδικό Variety έκαναν δηλώσεις οι διοργανωτές του φεστιβάλ κινηματογράφου. Σε αυτή τους τη δήλωση υποστήριξαν πως:

«Έμαθαν με αποτροπιασμό και σοκ την είδηση ότι ο Πολ Χάγκις βρίσκεται υπό κράτηση με την κατηγορία της βίαιης συμπεριφοράς»

Αφού έμαθαν την είδηση αυτή, οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ , όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους:

«Προχώρησαν αμέσως στον αποκλεισμό κάθε συμμετοχής του σκηνοθέτη από την εκδήλωση. Ταυτόχρονα εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στην εμπλεκόμενη γυναίκα»

Ο Πολ Χάγκις είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Είχε κερδίσει το 2006 το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία «Crash». Η ταινία, μάλιστα, στην ίδια τελετή απονομής των βραβείων είχε κερδίσει και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Στη συνέχεια, έγραψε τα σενάρια για το «Million Dollar Baby», τις δύο ταινίες με πρωταγωνιστή τον James Bond, «Quantum» of Solace και «Casino Royale», καθώς είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία των ταινιών «In the Valley of Elah» και «The Next Three Days». Στο παρελθόν, είχε ακολουθήσει την Σαηεντολογία και έχει γράψει για την έξοδο του από την οργάνωση.

Το πρακτορείο ειδήσεων LaPresse και πολλά άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν γραπτή δήλωση των εισαγγελέων τη πόλης Μπρίντιζι. Οι αρχές του Μπρίντιζι υποστηρίζουν πως ερευνούν ισχυρισμούς που αφορούν μια «νεαρή αλλοδαπή γυναίκα» η οποία εξαναγκάστηκε σε «μη συναινετικές» σεξουαλικές επαφές επί δύο ημέρες.

Οι εισαγγελείς, Αντόνιο Νέγκρο και Λίβια Ορλάντο, οι οποίοι διεξάγουν την έρευνα, ανέφεραν στη δήλωση ότι η γυναίκα «αναγκάστηκε να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη» μετά τις σεξουαλικές επαφές. Μετά από δύο ημέρες «μη συναινετικών επαφών, η γυναίκα συνοδευόταν από τον άνδρα» στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι την Κυριακή και «αφέθηκε εκεί τα ξημερώματα παρά την επισφαλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση (της)».

Σχετικά με όσα έχουν γίνει γνωστά από τα διάφορα δημοσιεύματα, η εισαγγελία του Μπρίντιζι ήταν κλειστή την Κυριακή.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το προσωπικό του αεροδρομίου και η αστυνομία παρατήρησαν την προφανώς «ταραγμένη κατάστασή» της γυναίκας και, αφού της παραχώρησαν τις πρώτες βοήθειες, την μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα του Μπρίντιζι. Οι αστυνομικοί εκεί τη συνόδευσαν σε τοπικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι Ιταλοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι η γυναίκα:

«Επισημοποίησε την καταγγελία της και περιέγραψε τις συνθήκες που στη συνέχεια εξετάστηκαν προς επιβεβαίωση από ερευνητές»

Δεν είναι σαφές αν ο Πολ Χάγκις κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, σε ξενοδοχείο ή σε άλλο κατάλυμα.

Να σημειωθεί πως ο Πολ Χάγκις είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στις ΗΠΑ για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά από τέσσερις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δύο καταγγελιών για βιασμό, το 2018. Σε εκείνη την υπόθεση, η οποία δεν έχει ακόμη φτάσει στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης είχε αρχικά μηνυθεί από μια δημοσιογράφο που κατήγγειλε ότι τη βίασε. Άλλες τρεις γυναίκες έχουν προσέλθει με κατηγορίες.

Η δημοσιογράφος Haleigh Breest κατηγόρησε τον Χάγκις για «μια σοκαριστική και κατάφωρη περίπτωση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης» που συνέβη το 2013. Ο Πολ Χάγκις κατέθεσε αγωγή ισχυριζόμενος ότι η μήνυση της γυναίκας αποτελούσε «εκβιασμό» και μία προσπάθεια να του αποσπάσει χρήματα. Ο ίδιος είχε στο παρελθόν καταδικάσει τον Harvey Weinstein, σε δηλώσεις του. Τώρα, πέντε συνολικά γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;