Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις, οι βαθμολογίες και τα στατιστικά
Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις, οι βαθμολογίες και τα στατιστικά για τις Πανελλήνιες 2022;

Οι Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώθηκαν για τους υποψηφίους των ΓΕΛ την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, ενώ θα συνεχιστεί με την εξέταση των ειδικών μαθημάτων. Η αγωνία, ωστόσο, για τους μαθητές κορυφώνεται καθώς περιμένουν να ανακοινωθούν οι βάσεις, οι βαθμολογίες και τα στατιστικά για τις φετινές εξετάσεις.

Να σημειωθεί πως οι Πανελλήνιες 2022 συνεχίζονται κανονικά για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να εξεταστούν αύριο Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στα μαθήματα Τεχνολογία Υλικών Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης και Ψηφιακά Συστήματα. Ενώ, από το Σάββατο, 18 Ιουνίου ξεκινά η εξέταση των Ειδικών Μαθημάτων.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν πρώτα στα Αγγλικά με τις εξετάσεις αυτές να τελειώνουν στις 30 Ιουνίου, με τα Ιταλικά.

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των ειδικών μαθημάτων, ενώ, θα ακολουθήσει η ανάρτηση των στατιστικών των βαθμολογιών.

Να σου υπενθυμίσουμε πως πέρσι οι Πανελλήνιες 2022 ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου (ενώ φέτος στις 3/6) και ολοκληρώθηκαν στις 22/6 για τα ΓΕΛ και στις 28/6 για τα ΕΠΑΛ. Το 2021 η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου. Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στις 9 Ιουλίου και ακολούθησαν στις 12 Ιουλίου η ανακοίνωση των στατιστικών των βαθμολογιών και στις 16 Ιουλίου τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων.

Για τις Βάσεις 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς από το υπουργείο Παιδείας, αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Με τις πρώτες εκτιμήσεις να θέλουν τις βάσεις να ανακοινώνονται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Να σημειωθεί πως πέρυσι ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

Σχετικά με τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2022, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 8:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 8:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 9:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  • μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  • μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες,
  • των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2 με 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Βάσεις 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Βάσεις 2022 στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τον υπολογισμό των μορίων, αλλά και θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις! STAY TUNED στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2022!

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;