Η Neve Campbell αποχωρεί από το «Scream» και οι συμπρωταγωνιστές της την υποστηρίζουν
Το «Scream» θα συνεχίσει χωρίς το πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με το franchise την Neve Campbell aka Sidney Prescott.

Ένα από τα πιο επιδραστικά franchise τρόμου είναι «Scream». Οι ταινίες του Wes Kraven έδωσαν νέα πνοή στις ταινίες slasher και έφεραν ένα meta στοιχείο που έλειπε από τις ταινίες αυτές μέχρι εκείνη την περίοδο. Μετά από τέσσερις ακόμα ταινίες, πέρα από το αριστουργηματικό πρωτότυπο, το franchise θα επιστρέψει με την έκτη ταινία της σειράς, όμως, από αυτή θα απουσιάζει η Neve Campbell.

Το franchise έχει ταυτιστεί με το final girl του (για να μιλήσουμε σε όρους ταινιών τρόμου), την Sidney Prescott που υποδύεται η Neve Campbell. Η πρωταγωνίστρια του franchise επιστρέφει κάθε φορά για να αντιμετωπίσει ακόμα έναν Ghostface και στην πέμπτη ταινία «Scream», που κυκλοφόρησε το 2022, την είδαμε να βοηθάει μία νέα γενιά να αντιμετωπίσει τον δικό της Ghostface.

Η ταινία ήταν μία αναζωογονητική ένεση σε ένα franchise που φαινόταν ότι δύσκολα θα επέστρεφε. 140 εκ. δολάρια μετά στο παγκόσμιο box office, η Paramount ανακοίνωσε τη συνέχεια της σειράς ταινιών «Scream» και οι φανς του franchise εκστασιάστηκαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η Neve Campbell ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το franchise. Η γνωστή ηθοποιός σε ανακοίνωσή της υποστήριξε:

«Δυστυχώς, δε θα κάνω την επόμενη ταινία «Scream». Ως γυναίκα χρειάστηκε να δουλέψω εξαιρετικά σκληρά στην καριέρα μου για να εδραιώσω την αξία μου, ειδικά όταν πρόκειται για το «Scream». Ένιωσα ότι η προσφορά που μου παρουσιάστηκε δεν ισοδυναμούσε με την αξία που έδωσα στο franchise

Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να προχωρήσω. Σε όλους τους θαυμαστές του «Scream», σας αγαπώ. Πάντα με υποστηρίξατε απίστευτα. Είμαι για πάντα ευγνώμων σε εσάς και σε όσα μου έδωσε αυτό το franchise τα τελευταία 25 χρόνια»

Όπως καταλαβαίνεις από την ανακοίνωση, η Neve Campbell διαφώνησε στο οικονομικό κομμάτι με την εταιρεία παραγωγής του franchise και της έκτης ταινίας και αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά. Βάζοντας, έτσι, ένα τέλος στην ιστορία της Sidney Prescott και αποχαιρετώντας τον χαρακτήρα μέσα από την πέμπτη ταινία που αποτελούσε και μία κριτική στα legacy sequels που βλέπουμε όλο και περισσότερο στα σινεμά.

Πώς αντέδρασαν οι συμπρωταγωνιστές της

Από όταν έγινε η ανακοίνωση από τη γνωστή ηθοποιοί, αρκετοί συμπρωταγωνιστές της από τις ταινίες «Scream» πήραν θέση για την απόφασή της αυτή. Οι βετεράνοι του franchise David Arquette, Matthew Lillard και Jamie Kennedy, αλλά και η πιο πρόσφατη προσθήκη στις ταινίες, Jasmin Savoy, πήραν το μέρος της Neve Campbell και υποστήριξαν την απόφασή της.

Μιλώντας στο podcast Fireside Chat, ο Lillard δήλωσε:

«Ο Tom Cruise πήρε λιγότερα χρήματα για το «Top Gun Maverick»; Με τίποτα. Γιατί, λοιπόν, μια γυναίκα υποτίθεται ότι πρέπει να πάρει λιγότερα; Γιατί να μην την πληρώσεις περισσότερα όσο συνεχίζεται η σειρά;

Ήταν το «Scream 5» επιτυχία ή όχι; Ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Έβγαλαν ένα σκασμό λεφτά; Ναι. Πρέπει να πληρωθεί η Neve Campbell για τη δουλειά που έχει κάνει σε πέντε ταινίες ενός franchise; Ναι, γιατί είναι η πρωταγωνίστρια ενός από τα πιο επιτυχημένα franchise τρόμου»

Από τη μεριά του ο David Arquette, που υποδύεται τον Dewey στις ταινίες «Scream», υποστήριξε την συμπρωταγωνίστρια του σε συνέντευξη που έδωσε στο Comicbook.com. Ο ηθοποιός δήλωσε:

«Μια ταινία «Scream» χωρίς τη Sidney θα είναι κάπως ατυχής, αλλά καταλαβαίνω την απόφασή της. Η απόφαση είναι κάπως ξαφνική, είναι μια επιχείρηση, όμως. Σέβομαι την απόφασή της, σίγουρα»

Ο Jamie Kennedy, ο οποίος υποδύεται τον Randy Meeks στις ταινίες, ισχυρίστηκε σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube ότι έχει διαβάσει το σενάριο για το «Scream 6» και είπε ότι ο χαρακτήρας του Campbell:

«Είχε κεντρικό ρόλο στην ταινία.

Είναι οι νέοι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες που κυριολεκτικά δεν πληρώνουν το πρόσωπο του franchise. Προέρχεται από τους ανθρώπους που δεν συμμετείχαν από την αρχή»

Ένα από τα νεότερα μέλη του franchise, που είδαμε στην πέμπτη ταινία της σειράς, η Jasmin Savoy δήλωσε σε σχετική ερώτηση:

«Τη σέβομαι απόλυτα γι’ αυτό. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κλάδο και σε οποιαδήποτε κλάδο.

Εάν κάποιο άτομο, αλλά ειδικά οποιαδήποτε γυναίκα, πιστεύει ότι αξίζει περισσότερα – είτε πρόκειται για οικονομική κατάσταση με δουλειά, για σχέση, συμπλήρωσε το κενό – αν μπορεί να φύγει, το υποστηρίζω»

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;