Sex Pistols: Κυκλοφόρησαν αναμνηστικό νόμισμα με τη βασίλισσα Ελισάβετ
Οι «Sex Pistols» τρολάρουν τον Πλατινένιο Ιωαβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ κυκλοφορώντας ένα αναμνηστικό... νόμισμα!

Το 2022 η βασίλισσα Ελισάβετ «κλείνει» αισίως τα 70 χρόνια στον βασιλικό θρόνο. Έτσι προκειμένου να γιορτάσει τον Πλατινένιο Ιωαβηλαίο (Platinum Jubilee) η Βασίλισσα Ελισσάβετ διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο διαγωνισμός της καλύτερης πουτίγκας.

Πολλοί Άγγλοι είναι αυτοί που γιορτάζουν μαζί με τη βασίλισσα με τους Sex Pistols να το πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο δημιουργώντας ένα αναμνηστικό νόμισμα. Φυσικά πρόκειται για μία κίνηση που πιο πολύ έχει ως στόχο να trollάρει ολίγον τι όλη αυτή τη φρενίτιδα γύρω από το θέμα.

Το Pistol Mint Commemorative Coin, όπως ονομάζεται το επετειακό νόμισμα, έρχεται λίγο καιρό μετά από την επανέκδοση του εμβληματικού κομματιού του συγκροτήματος από το 1977 «God Save The Queen».

Μάλιστα το τραγούδι κυκλοφόρησε εξαρχής το 1977  με αφορμή το Silver Jubilee της βασίλισσας Ελισάβετ. Τότε οι αντιδράσεις δεν ήταν καθόλου ψύψραιμες, αφού το κομμάτι είχε απαγορευτεί από το BBC, παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει στο Νούμερο 2 των βρετανικών singles chart.

Το επινικελωμένο νόμισμα φέρει πάνω του ένα design του Jamie Reid με τη Union Jack σημαία, ενώ στην πίσω μεριά βλέπουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ με ένα punk piercing στα χείλη, κάτι που μάς λέει πως ίσως να εκνευριστεί και τώρα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί κάποιου είδους βέτο στην κυκλοφορία του νομίσματος.

Το νόμισμα έρχεται σε ένα βελούδινο κουτί, ενώ εκτός από αυτό είναι διαθέσιμο και ένα bonus ψηφιακό συνοδευτικό υπό τη μορφή NFT, το οποίο οι θαυμαστές και οι θαυμάστριες των «Sex Pistols» μπορούν να αποκτήσουν μέσω του The Pistol Min

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sex Pistols Official (@sexpistols)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;