Ένα διαστημικό γραφείο τελετών ετοιμάζεται να κάνει τις πρώτες... διαστημικές ταφές!
Κι όμως η διαστημική ταφή, it's a thing πλέον!

Το ενδιαφέρον για το διάστημα και τα μυστικά που «κρύβει» ήταν πάντα μεγάλο με τη NASA και όχι μόνο να οργανώνει μεγάλες επανδρωμένες και μη αποστολές, προκειμένου να ανακαλύψει ολοένα και περισσότερα πράγματα για αυτό. Μάλιστα, ένα νέο χόμπι που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι… διαστημικές βόλτες!

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια ο λεγόμενος διαστημικός τουρισμός έχει διαδοθεί αρκετά με διάφορα εγχειρήματα από εταιρίες όπως η Virgin Galactic και η Space Perspective με τα διαστημικά της μπαλόνια. Άλλωστε με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία δυό χρόνια στη Γη, υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο πολλά άτομα να θέλουν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή μακριά από αυτήν.

Παρ’ όλα αυτά εκτός από αυτούς που θέλουν να δουν τα θαύματα του διαστήματος ζωντανοί, υπάρχουν και αυτοί που θα ήθελαν να κάνουν το διάστημα την μόνιμη και τελευταία τους κατοικία. Έτσι, μετά το διαστημικό τουρισμό τώρα μεγάλη δημοτικότητα έχουν αρχίσει να αποκτούν και οι διαστημικές ταφές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Celestis Memorial Spaceflights (@celestismemorialflights)

Το πρώτο και τελευταίο ταξίδι στο διάστημα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας η Celestis, μια εταιρία που εδρεύει στο Τέξας των Η.Π.Α. και είναι πρακτικά ένα διαστημικό γραφείο τελετών. Συγκεκριμένα, ειδικεύεται στην εκτόξευση αποτεφρωμένων ανθρώπινων λειψάνων στο διάστημα, μια διαδικασία που είναι γνωστή -no wonder why- και ως διαστημική ταφή.

Προσφάτως η Celestis ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της έχουν γίνει δημοφιλέστερες από ποτέ, αφού 47 αποθανόντες από 5 διαφορετικές χώρες εκτοξεύθηκαν στα ουράνια και παραπέρα αυτήν την εβδομάδα. Τα λείψανά τους θα βρίσκονται σε έναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη για περίπου μια δεκαετία. Μόλις το χρονικό διάστημα των 10 χρόνων παρέλθει, ο δορυφόρος θα κάνει μία ομολογουμένως grande είσοδο στην ατμόσφαιρα αφού κατά τη διάρκεια της επαεισόδου του στην αρμόσφαιρα θα καεί.

Μεταξύ των 47 ατόμων που τα λείψανά τους εκτοξεύθηκαν αυτή την εβδομάδα στο διάστημα βρίσκονται και αυτά της Marjorie Dufton, η οποία είχε εκπαιδευτεί για να γίνει μέλος του πρώτου εξ ολοκλήρου γυναικείου πληρώματος της NASA στην αποστολή Mercury, η οποία δυστυχώς ακυρώθηκε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Celestis Memorial Spaceflights (@celestismemorialflights)

Μιλώντας σχετικά, ο γιος της ανέφερε:

«Είχε λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχει σε αυτό, και αυτό ήταν μια από τις μεγαλύτερες τύψεις της – που δεν κατάφερε ποτέ να πάει στο διάστημα. Μετά το πέρας των 10 ετών, θα επιστρέψει τελικά στην ατμόσφαιρα ως αστέρι που πέφτει μαζί με όλους τους άλλους επιβαίνοντες.

Βέβαια, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε κάποιο από τα διαστημικά προγράμματα της Celestis, η οποία δραστηριοποιείται από το 1994 με τα πακέτα διαστημικών διακοπώς ξεκινούν στη φιλική τιμή των $4,995 δολαρίων για μια γύρα από τη Γη και συνεχίζουν με την φιλική τιμή των $12,500. Και φυσικά δεν μιλάμε για εσάς, αλλά για τα αποτεφρωμένα σας οστά!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;